Polisen stoppade på tisdagen ett fordon då man gjort bedömningen att föraren hade otillräcklig sikt genom vindrutan

Polisen fick på söndagen avlägsna en person som befann sig utanför en lägenhetsdörr trots uppmaning från den boende att gå därifrån. Händelsen inträffade i Mariehamn.

En kollision med ett rådjur inträffade på söndagen i Saltvik. Ingen person skadades.

En person är misstänkt för rattfylleri efter att ha kört bil med en promillehalt på 0,73. Bilföraren stoppades i en nykterhetskontroll på Lemlandsvägen i Mariehamn.

Polisen grep på söndagsmorgonen en efterlyst person som kom med ett kryssningsfartyg till Åland. Personen var efterlyst av tingsrätten i Uleåborg efter att inte ha infunnit sig till en rättegång.

En person körde under lördagen 22 kilometer per timme för fort på 90-vägen vid Svinryggen i Jomala. Föraren delgavs tio dagsböter på platsen och ska även betala en brottsofferavgift på 40 euro.

Natten mellan lördag och söndag kallades polisen till ett apotek i Mariehamn där en person försökte bryta sig in.

En brand utbröt i en lägenhet i gruppboendet Maskrosen i Godby vid 17-tiden på lördagen.

Den ordinarie vajerfärjan F-123 mellan Prästö och Töftö tas ur trafik vid middagstid i morgon söndag. Färjan ska på översyn och är åter i trafik den 2–3 december.

Polisen fick natten till lördagen hjälpa en berusad person som inte kunde ta sig hem på egen hand.

Ett slagsmål bröt ut på Nygatan i Mariehamn efter krogstängning natten mot lördag. Ordningsmän och polis lyckades avstyra bråket innan några skador uppstod. Ingen anmälan upprättades.

Ett avvikande körsätt på Hammarlandsvägen i Hammarland gjorde att en person fattade misstankar och kontaktade polisen.

Polisen påträffade under fredagen en person som tidigare under dagen åkt fast misstänkt för rattfylleri. Personen satt nu i ett stillastående fordon, och polisen hindrade personen från att köra.

En byggnadsarbetare utlöste på fredagskvällen larmet till en lokal i Mariehamn.