Polis och brandkår ryckte ut till Hammarland under söndagskvällen efter att en anmälan om en större gasbehållare som läckte ut gas och som riggats med tändhattar inkommit.

Räddningsverket ryckte vid 7.30-tiden i morse ut till sjukhuset i Mariehamn. Enligt räddningschef Lennart Johansson var det sannolikt fukt eller ett vattenläckage som startade larmet. Ingen brand alltså.

Tekniskt fel på den ordinarie färjan gör att reservfärjan kör på Töftölinjen. Reservfärjan har mindre kapacitet men kommer att köra utan turlista. Ålandstrafiken rapporterar att felet på den ordinarie färjan tros vara ordnat under måndagen. 

En förare stannades längs med landsväg 2 efter att ha kört för fort. Det visade sig att bilen hade obetald fordonsskatt samt att vinterdäcken fortfarande var på. 

En mopedförare fick föras till akuten med lindrigare skador efter att ha kört in i en refug längs med Österleden. Händelsen inträffade natten till fredagen. Föraren kommer att få böter för trafikförseelse.

Räddningsverket larmades på fredagseftermiddagen om en misstänkt bilbrand i Rökkarondellen i Mariehamn.

Det ska utföras geotekniska undersökningar vid och på Karlbybron i Karlby, Kökar, den 14 till 17 maj.

Polisen genomförde nykterhetskontroller i Geta under torsdagen. Samtliga 35 som fick blåsa var nyktra.

Två förare stoppades på Nya Godbyvägen i Ämnäs i Finström på torsdagen. De körde i 119 kilometer i timmen på 90-väg.

Under torsdagen besökte polisen Kökar för patrullering i samarbete med Gränsbevakningens Kökarpatrull. Trafikkontroll genomfördes och polisen meddelar att inget fanns att anmärka på.

Kommunstyrelsen i Geta har efter en omröstning som slutade 3–2 beslutat att föreslå inför fullmäktige att en enkätundersökning ska göras för att ta reda på vad det finns för stöd för en sammanslagning av kommunerna Geta, Finström och Sund. 

En aggressiv person fick spendera natten hos polisen.

En person har delgivits böter för äventyrande av trafiksäkerheten.