Under söndagen fick en motorbåt stopp i närheten av Lumpo udd och började driva i den friska vinden.

Under söndagskvällen fick en båt problem med motorn på Rödhamnsfjärden. Sjöräddningen kontaktades och Svante G bogserade båten till dess hemmahamn.

En mindre spannmålstork i Lumparby i Lumparland eldhärjades av okänd anledning på fredagskvällen. Landskapsalarmcentralen mottog larmet just efter klockan 18 på fredagen.

Ålands sjöräddningssällskap rapporterar i sin alarmlogg på hemsidan att man under torsdagen assisterade en motorbåt som fick oväntade bränsleproblem.

På måndag inleds ombyggnadsarbetet på Östernäsvägen igen. Det handlar om byte av vatten- och avloppsledningar. Mellan Tallvägen och Östernäsvägen stängs Alvägen helt för trafik. Framkomligheten på resten av Alvägen kan vara tidvis begränsad.

På önskemål av en medborgare höll polisen hastighetskontroll på Godbyvägen i Ingby under torsdagskvällen. En förare som körde 64 kilometer i timmen fick en ordningsbot på 170 euro.

En motorbåt som drev norr om Ledsöra, Vårdö, fick på tisdagen assistans av sjöräddningens Rescue Björkskär. Trots att båten drev var det ingen fara eftersom vinden var svag, och det var en bra bit till land.

Det har läckt hydraulolja på Bolstavägen från korsningen Vikingagränd-Bolstavägen till återvinningcentralen vid Skogshyddsvägen i Mariehamn, skriver Mariehamns räddningsverk på sin Facebooksida.

Ett automatlarm utlöstes under tisdagsmorgonen vid en butik och verkstad längs Godbyvägen. Affärsfastigheten har ett automatiskt sprinklersystem som på grund av ett tekniskt fel utlöstes.

Från och med i dag klockan 06.00 får man inte göra upp eld i landskapet. Skogsbrandvarning råder på hela Åland, meddelar Landskapsalarmcentralen.

Vid tiotiden på söndagsförmiddagen gick automatlarmet på äldreboendet Oasen i Jomala.
– Vi åkte dit men hittade ingen orsak till larmet, så vi återställde det, säger
ledande brandinspektör Ted Andersson.

TRAFIK Under lördagens trafikövervakning bötfällde polisen en förare som inte stannade vid stoppmärket i korsningen St Olofväg och Nya Godbyvägen. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.
En annan förare misstänks också för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha framfört sitt fordon i en hastighet om 117 km/tim på en 90-väg.
I Mariehamn stoppades en lätt fyrhjuling. Föraren delgavs en muntlig anmärkning gällande fordonets utrustning.

På torsdagskvällen vid 18.30-tiden observerades en rökpelare på Kökar. Kökars FBK ryckte ut till platsen.
– Det visade sig vara matos ute i det fria, säger brandmästare Krister Koskinen.