Slemmerntippningen avgjordes i år genom utlottning. Det eftersom hela 18 personer gissade på rätt dag och klockslag.

En kvinna har åtalats i Ålands tingsrätt för misshandel och olaga hot.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning ska kvinnan dels slagit en annan kvinna med en öppen hand i ansiktet, dels upprepade gånger sagt att hon ska döda henne.

En moped och en bil krockade vid 7.45-tiden i Godby i morse. Krocken skedde i närheten av Godby service. Vad som förorsakade olyckan kan räddningschef Thomas Mattsson inte svara på.

En personbil kolliderade med en älg på Hammarlandsvägen i Hammarland i natt. Föraren förlorade därefter herraväldet över bilen. Bilen landade på taket vid sidan av vägen, och föraren fördes med ambulans till sjukhuset för observation.

Socialnämnden i Lumparland föreslår att Omsorgsförbundets direktör Veronika Snellman ska få tjänsten som kommunens socialsekreterare. Det handlar om en ordinare tjänst på 80 procent av heltid.

Katarina Sundberg, pedagogie magister från Mariehamn och sedan december tillförordnad förvaltningschef vid Ålands gymnasium, samt Jean-Mikael Öhman, ekonomie magister från Pargas.

En markbrand bröt ut på Stackskär i Lemland under lördagen. Totalt rör det sig om cirka 1.000 kvadratmeter som började brinna. 

En personbil körde av vägen och voltade på Hagavägen i Saltvik under lördagseftermiddagen. Två personer befann sig i bilen, båda har förts till sjukhus.

 573 personer sökte sig till blodgivningen på Röda korsgården mellan den 10 och 13 april. Av dessa fick 487 ge blod. 36 var förstagångsgivare. Den 4 till 7 september är det dags för nästa blodgivning. 

Infrastrukturnämnden informerades under torsdagen om utredningen kring Mariebad som väntas kosta 4,5 miljoner euro.

Ejdern fick under fredagen tekniska problem och avgången från Torsholma till Hummelvik klockan 13.30 ställdes därför in. Under dagen reparerades Ejdern och hon är i trafik igen för avgången klockan 16.45.

 

Polisen mottog under onsdagen en anmälan om en person som och gick runt och kände på bildörrar och grävde i soptunnor.

Räddningsverket ryckte vid sjutiden i dag ut till en misstänkt bilbrand i Mariehamn. Det var en förbipasserande som noterat att det rykte ur en parkerad bil.