Strax före klockan fyra i natt kom larm om en byggnadsbrand i Lumparland, Skag. Ingen person kom till skada i branden men fastigheten fick stora materiella skador. Polisen har upprättat en anmälan om brandorsaksundersökning.

 

 

Viggen försenades i dag på grund av tekniska problem med en av maskinerna. Efter felsökning och reparationer kunde färjan gå enligt ordinarie turlista från Osnäs klockan 16.30. 

 

En knappt 30-årig man har dömts för sexuellt utnyttjande efter att ha tagit på en kvinna medan hon sov. Händelsen inträffade 2009 efter en fest då mannen övernattade hos kvinnan. På natten har mannen tagit på kvinnans kropp medan hon sov. 

Tandläkaren Erik Rustner får inte ställning som målsägande i brottmålsrättegången där Paf och bolagets tidigare vd Anders ingves åtalas för penningtvättsbrott. Åbo hovrätt ändrar inte tingsrättens beslut.

Under onsdagen utlöstes inbrottslarmet i en fastighet i Mariehamn, men det visade sig vara falskt.

En bilförare på Lemlandsvägen i Lemland körde på onsdagen 91 km/tim trots att högsta tillåtna hastighet på platsen är 70. Föraren pratade också i mobiltelefon, och är nu misstänkt för både äventyrande av trafiksäkerheten och trafikförseelse.

En person är misstänkt för trafikförseelse efter att ha kört mot trafiken på ett enkelriktat vägavsnitt i Mariehamn. Föraren fick också böter.

Ett fordon krockade under onsdagen med ett rådjur i Jomala. Ingen person skadades, men en polispatrull avlivade rådjuret.

En bilförare är misstänkt för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika efter att ha testats positivt för amfetamin och metamfetamin.

Polisen stoppade personen under bilfärden efter ett tips om misstänkt rattfylleri.

Polisen utförde under torsdagen nykterhetskontroller på Västra Ytternäsvägen i Mariehamn. 77 förare testades, och alla var nyktra.

En person körde under natten 94 km/tim på 50-väg med en lättmotorcykel. Föraren fick 19 dagsböter och körförbud.

Polisen ryckte under natten ut till två inbrottslarm. Men båda var obefogade, skriver man i pressmeddelandet.

Den 3 november besöker president Sauli Niinistö Åland. I går blev hans program offentligt.