Polisen grep natten mot onsdag en berusad person som störde på stadens gator och krogar. Mannen uppges även ha varit inne i en restaurang och stulit alkohol, enligt polisen.

Natten mellan tisdag och onsdag sökte polisen efter ett skadat rådjur som enligt en anmälan gick mellan gårdstomter i Västernäs. Inget skadat rådjur kunde dock påträffas.

En lastbil körde vid 13-tiden av Godbyvägen i Dalkarby. Lastbilen välte och lade sig på sidan i diket. 

Landskapsregeringen köper in ett reservelverk för att säkerställa driften på färjorna. I början av veckan antogs ett anbud från Power House Ab på 25.574 euro plus en konstnad för leverans till Åland om 2.500 euro.

Ett pågående inbrott alternativt en skadegörelse anmäldes till polisen natten mellan måndag och tisdag. En polispatrull befann sig nära platsen, men den hann inte fram innan den misstänkta personen eller personerna hade avvikit därifrån.

Natten mot tisdag särade polisen på personer som slogs strax utanför centrala Mariehamn. En anmälan om misshandel har upprättats, personskadorna har dokumenterats och förundersökning pågår, uppger polisen.

Mariehamns stads vattenverk hittade under måndagen den vattenläcka som man sökt efter de senaste veckorna. Läckan fanns vid Movägen 1 och vid 13-tiden på måndagen hade den reparerats, berättar man på stadens hemsida.

Anders Nilsson tar vid årsskiftet över efter Sven-Harry Boman som vd vid Leakomatic.

Mariehamn har ännu inte lyckats bringa någon klarhet i huruvida staden sedan år 2012 har betalat för låga löner till obehöriga barnskötare, som har utfört samma arbetsuppgifter som behöriga barnskötare.

Lagtingsledamot Brage Eklund (ÅF) åtalas för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
– Det var en tillfällig fartsänkning i ett område där det normalt är 70, säger han.

En förare i staden blåste natten mot söndag 0,61 mg/l, motsvarande 1,2 promille, i polisens alkometer.
Vederbörande misstänks därmed för grovt rattfylleri.

Polisen utreder sedan den tidiga söndagsmorgonen en misstänkt misshandel utanför en av stadens krogar.
Stridigheterna omfattade två personer.

Polisen påträffade natten mot söndag ”en minderårig som hade flera stockar med snus i sin besittning” i Västerhamn.
”Tullen hanterar ärendet vidare”, uppger polisen i ett pressmeddelande.