Från och med tisdag klockan 12.00 är skogsbrandsvarningen upphävd. Det meddelar landskapscentralen.

Spelbranschens riksorganisation i Sverige, Sper, ordnar ett seminarium på Åland den 11 september. Seminariet, som har ett stort fokus på spelansvar, arrangeras i samarbete med det åländska spelbolaget Paf.

Från och med klockan 12.00 i dag upphör skogsbrandvarningen i hela landskapet, meddelar Landskapsalarmcentralen i ett pressmeddelande.

Inför gårdagens fotbollsmatch hade polisen förberett sig för bråk och tjafs, tack vare underrättelseinformation och förhandsuppgifter som skvallrade om möjliga ordningsstörningar.

Ålands sjöräddningssällskaps Rescue Krickan bogserade på måndagen en 33 fot lång semestrande haverist från Asterholma i Brändö till Hummelvik i Vårdö.

En båt blev på måndagskvällen drivande på fjärden efter att snurran stannat. Mannen i båten kastade ankar för att inte driva på grund och kallade på Ålands sjöräddningssällskap.

Rescue Lion bogserade båten till sin hemmahamn.

En person, som sommaren 2013 kraschade en annan persons fordon så att detta totalförstördes, stäms i tingsrätten på skadestånd om 13.000 euro.

TINGSRÄTTEN En medlem i Eckerö båtförening riktar en klandertalan mot samtliga beslut som fattades vid föreningens senaste årsmöte den 23 april. Det framgår av en stämningsansökan som har lämnats in till Ålands tingsrätt.

En räddningsinsats gjordes på Ålandsvägen på måndag kväll efter att en främmande lukt kommit från en gasspis. När brandkåren undersökte platsen kom de fram till att det var en bit plast som smält i ugnen som orsakat lukten.

En bil fattade vid 17-tiden eld i Lemland. Orsaken till branden är oklar, men enligt räddningschef Lennart Johansson började bilen brinna efter att ägarna varit ute och kört med den.

Sveriges tidigare statsminister Göran Persson, som i onsdags valdes till ny ordförande i Swedbank, sitter kvar som styrelseledamot i Wiklöf Holding – Ålandsbankens största ägare Anders Wiklöfs holdingbolag.

POLIS En brottsanmälan har upprättats för misstänkt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika, efter en förare testade positivt för amfetamin samt cannabis.

POLIS En person avvisades från en förplägningsrörelse. Personen var däremot inte sugen på att gå hem, och började i stället störa ordningsvakterna i deras arbete.

POLIS Natten till söndagen utförde polisen två nykterhetskontroller. I Finström kontrollerades 69 stycken varav en blåste under gränsen för rattfylla, övriga var nyktra. I Lumparsund kontrollerades 69 stycken.