Polisen uppmätte under fredagen en motorcyklists hastighet till 87 km/h vid skolområdet kring Neptunigatan i Mariehamn, där högsta tillåtna hastighet är 30 km/h.

Natten till onsdag greps två personer i södra Mariehamn efter att polisen fått in anmälningar om två skilda fall av pågående våldsbrott i nära relationer. Personerna är kända av polisen sedan tidigare.

En person är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och fordonsskatteförseelse efter att ha sladdat med sin oskattade bil i halkan i Jomala natten till tisdagen.

Ketzia Karring har utsetts till tf myndighetschef för Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) för tiden 11 januari–10 juli 2019. Det har landskapsregeringen beslutat.

Att köra runt och sladda på vägarna i halkan är inte okej. Det fick flera förare i Godby, Finström erfara då de ertappades av polisen under natten till måndagen. Samtliga fick böter.

Under söndagen påträffade fotpatrullerande poliser ungdomar som för polisen uppgav att andra barn har utsatt dem för sexuellt antastande och olaga hot.

Ålands elandelslag, som under helgen fortsatt jobba för att åtgärda skador på elledningarna, går under söndagen ut med en uppmaning till alla fast bosatta som fortfarande saknar ström. Vd David Karlsson skriver i ett pressmeddelande:

Vid 13-tiden på söndagen var antalet elavbrottsdrabbade kunder nere på 556 stycken. Det verkliga antalet är sannolikt något lägre eftersom många reparerade lågspänningslinjer måste registreras manuellt.

Polisen övervakade utskänkningsställen under natten till söndagen. Etablissemang som säljer alkohol var under polisens lupp. Inga årgärder krävdes dock, meddelas från polisens håll.

 

 

 

 

 

 

Vid en trafikövervakning under fredagen upptäcktes ett obesiktat fordon, polisen avlägsnade fordonets registerskyltar på plats i Mariehamn.

Två personer rapporterades som störande av hemfriden på fredag kväll. Det var boende i ett lägenhetskomplex i Mariehamn som stod bakom anmälan.

Polisen avlägsnade personerna från platsen och återupprättade därmed hemfriden.

”Även i natt kommer vinden att vara frisk och ha en liten annan riktning så det finns en viss förhöjd risk för nya avbrott.” Det skriver Ålands elandelslag vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Eckerö kommun går ut med uppdaterad information med anledning av stormen Alfrida. ”Med anledning av rådande väderförhållanden har beredskapsgruppen beslutat om fortsatt beredskap under helgen. Ekergården hålls öppen kl.

Sunds kommun meddelar följande med anledning av stormen: