Hela denna sida är en annons

Snabba (t)ryck och personlig service

Vilket papper ska du välja? Hur ska tryckfilerna levereras? Vad är det för skillnad på mesh och plastväv? Även om onlinetryckerierna står som spön i backen är det inget som slår en vanlig, hederlig personlig kontakt då det kommer till att beställa trycksaker.

På Mariehamns Tryckeri ser man närheten och den personliga servicen som sin kanske största konkurrensfördel, givetvis kompletterat med det senaste inom teknik och material.
– Det är många av våra kunder som verkligen uppskattar att vi är engagerade och finns här på Åland. Det går att ringa oss eller komma förbi om man vill diskutera och planera sin trycksak och vi hjälper till med allt från enstaka affischer till stora upplagor, säger tryckeriets vd Yngve Johansson.
– Om man beställer en trycksak från ett onlinetryckeri så kanske de struntar i om du har stavat fel eller om något annat ser tokigt ut med din beställning. Vi håller kontakten direkt med våra kunder, skickar korrektur och ser till att det blir rätt hela vägen.

Snabba leveranser
En av tryckeriets långvariga kunder är Eckerö Linjen där grafiska formgivaren Eva Lindstedt är den som oftast har kontakt med Yngve Johansson och hans team.
– Vi anlitar Mariehamns Tryckeri för i stort sett allt vi gör i trycksaksväg. Från visitkort till vår stora stugkatalog, turlistor, rollups ... ja, allting. Det är faktiskt en av de stora fördelarna, att de kan trycka allt från hundra vanliga A4:or till en katalog i tusentals exemplar, säger Eva.
– Vi har anlitat dem åtminstone sedan 1995 då jag började på mitt jobb. Och jag tror nog att rederiet var kund redan innan det, säger Eva.
Eva uppskattar särskilt den snabba service hon får då det brinner i knutarna.
–Hela gänget gör sitt absolut yttersta för att hjälpa mig att få mina trycksaker i tid. Jag tror faktiskt inte att jag skulle kunna få så snabba leveranser av ett tryckeri utanför Åland, säger hon.
– Det är otroligt mycket värt att ha servicen nära. Idag är det många kontakter som sker digitalt, men det är oslagbart att kunna åka och prata med någon ansikte mot ansikte när det verkligen behövs. Vi har byggt upp en bra relation med åren, och jag upplever verkligen alla på Mariehamns Tryckeri som otroligt serviceminded.

Mindre upplagor
Ryktet om papprets förestående undergång är betydligt överdrivet, säger Yngve Johansson. Trenden är däremot att upplagorna minskar. Man beställer hellre tio gånger tusen broschyrer än 10 000 på en och samma gång.
­– Papper behövs i verkliga livet. Företagare behöver fortfarande säljblad, värdekuponger, kuvert, självkopierande papper, rollups och affischer. Och de flesta känner faktiskt att billigast inte alltid känns bäst. Man vill ha direktkontakten. Vi kan ordna allt inom tryck, du behöver bara ha kontakt med en enda person. Hos oss får du det du vill ha – lokalt, snabbt och digitalt.

Mariehamns TryckeriAnnons

Printa stort på hemmaplan

Ibland har storleken faktiskt betydelse. Till exempel då du vill nå ut med ditt budskap i utemiljö eller i konkurrens med många andra på en mässa. Därför har Mariehamns Tryckeri investerat i en ny kraftfull maskin för digitaltryck i storformat.