Kommentarer

På Åland är alla djur förutom

På Åland är alla djur förutom människan satte på undantag av olika påhittade orsaker? På vilka grunder kan man fråga sig? Allt från kanadagäss till skogsbässar skall skjutas bort. I olika jägarforum pratas vitt och brett om Sgt om I stort sett allt. Detta verkar vara ett accepterat begrepp på holmen. Man skäms tammefan. Djurägare I farozonen kunde ju börja med att sätta upp viloga viltstängsel istället för att lipa på farstukvisten tycker jag. Skärpning Åland!

Bästa Pravda, som den sanna

Bästa Pravda, som den sanna djurvän Du verkar vara – Du behöver knappast oro Dig så hjärtskärande som Du gör för vargens väl och ve, nej. Med lite tur ligger isen kvar över sommaren, mellan Åland och riket. Och förhoppningsvis kommer just därför nästa vinters spårsnö visa att Din skyddsling har knallat hem och följdakligen klarat sig undan den stora stygga ålänningen. De' Du!

Förövrigt,

Förövrigt, myndighetsinformation? Förutom Pravda, givetvis, vilken åländsk myndighet är kompetent som rådgivare angående allas vårt åländska vargläge? Den enda Gräsrot kan tänka sig så tillvida – efter vad som hittills har framkommit i ärendet – det är fd jakt- och naturvårdskonsulent Jens Harberg. Det han inte visste på sin tid – det tog han reda på och stod upp för.

Svensk politik har länge präglats av förutsägbarhet, men det verkar för tillfället vara slut med det.

I vår argsinta och polariserade värld erbjuder Pridefesten ett välkommet andrum i sitt firande av frihet och mångfald.

Att lågkonjunkturer och ekonomiska kriser ständigt återkommer beror på dålig ekonomisk politik, inte på någon naturlag.

Tove Janssons släktingar kan bara luta sig tillbaka och njuta av att det som var en ung människas infall har utvecklats till en hel blomstrande industri.

I takt med att planeringen av en fast förbindelse fortskrider blir anledningarna till att inte bygga en tunnel mellan Föglö och Lumparland allt färre.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten.
I dag: Jens Harberg, pensionerad jaktvårdskonsulent.

Självstyrelserevisionen fortsätter att urvattnas och det blir alltmer osäkert om en tillräcklig majoritet finns i lagtinget.

När förlorar en byggnad sin själ? Eller en stad?
Arkitekt Lars Soncks släktingar vill ta bort hans namn från Navigationsskolan eftersom huset byggts om bortom Soncks grundintentioner.
De har en klar poäng.

Facebook vet än så länge inte hur mycket pengar du har på kontot eller vad du köpte till lunch, men nu vill jätteföretaget och dess vd Mark Zuckerberg ta reda på det med.

Små barn drunknar tyst och det går snabbt. Så lägg undan telefonen, plattan eller boken och håll ögonen på barnen!

Det ideella engagemanget i våra idrottsföreningar och brist på ledare är ett växande problem även om vissa studier inte pekar åt det hållet. Lösningen kan dock helt krasst vara – mera pengar.

Kan ett storbolag som har hand om hela det offentliga Ålands fastighetsbestånd vara en lösning på de problem vi ser i Mariehamn, där varken projektering, byggnation eller underhåll håller måttet?

I höst och vinter ska lagtinget behandla kommunreformen. Hittills har landskapsregeringen misslyckats med att konkret förklara sin vision. Å andra sidan har oppositionen heller inte lyckats uppbringa något hållbart alternativ.

Fler ledare