Den nya planen för trafiken i Mariehamn är inte speciellt ny i fråga om idéinnehåll. Den är en variation på temat få bort bilarna från stadskärnan som Mariehamn i decennier nu har anammat.

Kommentarer

All denna stenläggning

All denna stenläggning överallt ! Det är besvärligt att köra bil, cykla, promenera. Så för vem har man stenlagt stora delar av centrum ? Försäljarna av sten ? Ju mer man plottrar i centrum , desto fulare och obekvämare blir det !

Tack, BME, för denna ledare,

Tack, BME, för denna ledare, ord i rättan tid! Jag har frågat City Mariehamn, som beskylldes för eländet, men de var oskyldiga, och typiskt nog inte tillfrågade. Pensionärsföreningen torde ha tagit upp saken, men behöver understöd. Och vad säger äldrerådet?. Torggatan är bra som den är, ett ute-rum i centrum. Tillfälliga avstängningar t.ex. för julmarknad har fungerat bra, Lions loppmarknad m.m. också.. Parkeringarna är ju korttids, precis som de skall vara. Stenpollarna är meningslösa, fula, lätt påkörda, och tvingar trafiken till sicksack, men de är nog dyra att gräva upp. Om Torggatan skulle, avstängas mer än nu, vore det ett effekltivt sätt att hålla äldre utestängda från stadens centrum. Staden kunde sluta med att anlita utomstående, oerfarna konsulter för dessa arrangemang, och i stället låta de egna tjänstepersonerna planera, tillsammans med bl.a. stadens äldre. Storagatan har redan förstörts som huvudled; Ålandsvägen är på gång. Och dina påpekanden om cyklister är på pricken; de kan ju stiga av cykeln! Nu måste man ta förnuftet till fånga. Lämna Torggatan i fred!. Annars behövs ett åldrings- och köpmansuppror. TACK än en gång BME!

Tack Benita! En mycket fint

Tack Benita! En mycket fint och klokt skriven ledare, men man undrar varför inte politikerna o stadens tjänstemän aldrig lär sig lyssna på sina medborgare. En sak som vore värt att satsa pengar på är Torget, vilket är så fult, kalt, kallt och dött.

Ålands demilitarisering är en nagel i ögat på militära strateger och vårt läge i Östersjön gör hela området intressant. När man åter talar om ökad militär aktivitet i Östersjön så kommer frågan om vår ögrupp garanterat åter upp.

Regeringen visar ett stort engagemang för kommunkartor och broar. Finns samma driv också för den nya självstyrelselagen?

År 1776 visade den brittiske ekonomen Adam Smith att arbetsfördelning skapar stora samhällsvinster. 241 år senare har budskapet fortfarande inte gått hem hos Moderat samling för Åland.

Många politiker och myndigheter anstränger sig i dag för att vara normkritiska. Den pågående debatten om tysthetsnormen på svenska bibliotek visar att det kan slå fel.

Den dramatiska utvecklingen i Katalonien väcker intressanta frågor om separatism. Utfallet kommer att få stora konsekvenser för hela Europa.

Många av de problem som kantat Fifax verksamhet hade inte uppstått med en bättre planering av industriverksamheten på Åland.

Märkligt är det hur lätt frågor om natur och bevarade skönhetsvärden viftas undan i det politiska beslutsfattandet.

Regeringen presenterar en analys som på avgörande punkter strider mot den egna politiken.

Varför är finlandssvenska medier så måna om att skapa en konflikt mellan Åland och Finland som inte existerar?

Talmannens sätt att sköta relationen till presidenten har väckt erkänsla även inom oppositionen. Man har överlag menat att han hanterat kontakten sakligt och skickligt.

I dag tillkännages vem som får årets Nobelpris i litteratur. En högtidsstund för bokälskare, och en nyttig påminnelse om att böcker och läsning faktiskt är allvarliga saker.

Diskussionen i staden om vad som ska hända med WHA kompliceras av särintressen på både sidor i debatten.

Det finns många som vill se hur unionen tänker hantera krisen i Katalonien. För det är inte längre en intern spansk angelägenhet när makten sätts in mot människor som vill utöva sina demokratiska rättighet.

Fler ledare