Grattis Sipilä och Orpo. Äntligen integritet och kurage i grundläggande värdefrågor, efter flera år av mumlande.

Kommentarer

Kanske detta löser

Kanske detta löser plånboksfrågorna, hamnrokaderna rita streck i kommunkartan eller bankskatten i Sverige som många ledare så elegant analyserat. Kortrutten godkänd, kommunsammanslagningarna snart i hamn, tidigare förslag till bankskatt helt omarbetat och plånboksfrågorna i kommunsammanslagningen skiter alla i. Bra track Niklas. Synd att politikerna tagit åt sig av dina argument för satsningar för politikerna kan inte göra näringspolitiska satsningar som du avser hur gärna de än skulle vilja. Dags att äta upp mössan?

Glömde det briljanta

Glömde det briljanta förslaget att vinsterna från kommunsammanslagningarna skall överföras till skattesänkningar. Ha ha så dumt. Ändring i kommunstrukturen är ett projekt vars effekter är långsiktiga och där den negativa kurvan kanske vänder om först 5 år. Du snackar om skattesänkningar år 2019. Äpple och apelsiner? Nej körsbär och vattenmelon.

Oj, skall vi buga och bocka

Oj, skall vi buga och bocka när det kommer dekret från LR med FinlandsFellman i spetsen ? På Åland , upplysningsvis, gillar vi inte tvång trots sossespråkrörets ihärdiga försök att försvara denna ickeåländskavänliga regering.Försöka duger tydligen !

Åländska barn är mer aktiva på nätet än någonsin. Nu gäller det för vuxna i deras närhet att hänga med i svängarna. Bara genom att öka vår egen kunskap på området kan vi hjälpa barnen att orientera sig tryggt på nätet.

I dag startar kampanjen läskonditionspasset – ett utmärkt och lustfyllt tillfälle att träna såväl hjärna som kropp. Läsning i kombination med motion är rena mirakelhälsokuren –och helt gratis.

Privatiseringen har hittills inneburit en bra skärgårdstrafik till lägre kostnader, men riskerar privatiseringen att gå ut över verksamhetens långsiktighet?

Ålands demilitarisering är en nagel i ögat på militära strateger och vårt läge i Östersjön gör hela området intressant. När man åter talar om ökad militär aktivitet i Östersjön så kommer frågan om vår ögrupp garanterat åter upp.

Regeringen visar ett stort engagemang för kommunkartor och broar. Finns samma driv också för den nya självstyrelselagen?

År 1776 visade den brittiske ekonomen Adam Smith att arbetsfördelning skapar stora samhällsvinster. 241 år senare har budskapet fortfarande inte gått hem hos Moderat samling för Åland.

Många politiker och myndigheter anstränger sig i dag för att vara normkritiska. Den pågående debatten om tysthetsnormen på svenska bibliotek visar att det kan slå fel.

Den dramatiska utvecklingen i Katalonien väcker intressanta frågor om separatism. Utfallet kommer att få stora konsekvenser för hela Europa.

Många av de problem som kantat Fifax verksamhet hade inte uppstått med en bättre planering av industriverksamheten på Åland.

Märkligt är det hur lätt frågor om natur och bevarade skönhetsvärden viftas undan i det politiska beslutsfattandet.

Regeringen presenterar en analys som på avgörande punkter strider mot den egna politiken.

Varför är finlandssvenska medier så måna om att skapa en konflikt mellan Åland och Finland som inte existerar?

Talmannens sätt att sköta relationen till presidenten har väckt erkänsla även inom oppositionen. Man har överlag menat att han hanterat kontakten sakligt och skickligt.

Fler ledare