Runar Karlsson (C) ger i bästa fall uttryck för stor okunskap och i värsta fall en usel människosyn när han uttalar sig om sambandet mellan våldtäkter och invandring.

Kommentarer

Med barnen som våldtagits i

Med barnen som våldtagits i Ulleborg i färskt minne undrar man vad Fredrik bygger sitt påstående på. Tycker han som Hallonen att lösningen är mer anhörighetsinvandring för att råda bot på våldtäktsepidemin? Jag tycker att Fredrik nu skall sätta in sin kraft på klimatet istället och så vill jag passa på att gratulera både sossarna för att ni fått in en egen megafon på tidningen, er alldeles egen Fredrik Virtanen.

Är Rosenqvist verkligen på

Är Rosenqvist verkligen på rätt tidning ? Flera ledare han skrivit passar bättre på en tidning med socialistisk inriktning.Eller är det vi läsare som skall börja se oss om något annat ? Vad säger ägarna ? Dvs sossen Anders Wiklöf. Inte bra när två tidningar har samma ägare , dom blir för lika varann. Chefredaktören är ny på ÅT och verkar vilja ha en sväng till vänster på tidningen, kanske för att falla i smaken hos ägaren ?

Av med skygglapparna och se

Av med skygglapparna och se sanningen. Ex, Sverige har högst antal våldtäkter/skjutningar i Europa. Har detta gått förbi herr Rosenqvist? Detta har Brå, Tino Sanandaji i forskarrapporter rapporterat och har även publicerats i media. Beteendet är främst kopplat till religion/kultur i främst Mellanöstern Nordafrika där kvinnosynen är "noll". Den unga Saudiska flickan som fick asyl i Kanada har väl också gått herr Rosenqvist förbi. Här måste foten sättas ner att detta accepteras aldrig i våra västerländska samhällen. Stark gjort av Niinistös uttal.

Sidor

Intresset för att resa med tåg i stället för flyg ökar, men frågan är om trenden håller i sig med tanke på de stora nackdelar som hänger samman med att semestra på räls.

Folklig kultur, kultur för folket och folkkultur – se där begrepp som liknar varandra men som inte innebär samma saker.

Viking Line har återigen levererat ett bokslut som inte imponerar. Frågan är om rederiet riskerar att bli uppköpt.

Klimatet, klimatförändring och klimatpolitik är begrepp vi stöter på dagligen. Klimatförändringen och planetens framtid hör också till de ämnen som intresserar de unga allra mest. Och inte bara dem utan också näringslivets och politikens toppar.

En genuint glädjande nyhet är att Svenska Akademien genom att välja in den finlandssvenska poeten Tua Forsström som medlem återställer ordningen från förr och återknyter de avklippta språkbanden mellan de två rikshalvorna.

Nya rön pekar på att insekternas biomassa minskar med 2,5 procent per år. I värsta fall kan 40 procent av alla arter dö ut under det här århundradet.

Att ersätta regnskog med palmoljeplantage är inte bra för miljön, men frågan om vi bör bojkotta palmoljan är trots det långt ifrån enkel att svara på.

Egendomligt är det hur suget efter modernitet går som en röd tråd genom alla diskussioner om bebyggelse i centrala Mariehamn. Så var det på stadsarkitekten Folke Wickströms tid och så är det för efterträdaren.

Även den åländska skolan kan dra nytta av tydligare regler och en mindre ängslighet i frågor om elevers rätt till studiero.

Vissa av reaktionerna på uppgörelsen om ett nytt ekonomiskt system för Åland slår nya bottenrekord i kunskap om självstyrelsen.

Skrinlägg förslaget om att låta 15-åringar köra riktiga bilar i upp till 60 kilometer i timmen. Säkerhetsriskerna för den omgivande trafiken är för stora.

Landskapsregeringen – uppbackad av ett enigt lagting – vägrade kompromissa ytterligare om självstyrelselagen och Ålands finansiering.
Det fick regeringen i Helsingfors, och de mäktiga tjänstemännen i Finansministeriet, att backa.
1–0 till självstyrelsen, och kanske en läxa att lära för framtiden.

Ömsen har gått ut med detaljerna kring sitt jätteprojekt i Mariehamns centrum, vilket innebär att hård press sätts på stadens politiker i arbetet med den nya delgeneralplanen.

Fler ledare