Tiotusentals hackade kameror världen över. Samtidigt skriker vi efter mer övervakning. Vad är vi beredda att betala för säkerhet?

Kommentarer

London är världens mest

London är världens mest övervakade stad och inte märker man av det när man är där. Jag tror väldigt få människor känner obehag av offentliga kameror. Varje butik har ju idag en kamera så jag förstår inte skillnaden. Man kan säkert påstå att det är valfritt att gå in i en butik med kamera medan man måste röra sig på offentliga platser men det är långsökt. Godkänner man däremot att offentliga kameror får spela in ljud förändras naturligtvis saken. Då talar vi om avlyssning. Tekniken är inte ens ny på marknaden och jag skulle inte alls bli förvånad om inte vissa privata affärsidkare redan använder sådana kameror. Men visst skulle bevisläget runt exempelvis krogbråk underlättas väsentligt om man tillät ljudinspelning. Ett mycket större problem är dock det andra problemet som ledaren behandlar, att hackarna tittar på dig hemma. Vore jag inbrottstjuv så vore detta ett ypperligt hjälpmedel för att se vem som är hemma och för att se om boendet ser exklusivt ut.

London är världens mest

London är världens mest övervakade stad och inte märker man av det när man är där. Jag tror väldigt få människor känner obehag av offentliga kameror. Varje butik har ju idag en kamera så jag förstår inte skillnaden. Man kan säkert påstå att det är valfritt att gå in i en butik med kamera medan man måste röra sig på offentliga platser men det är långsökt. Ett mycket större problem är dock det andra problemet som ledaren behandlar, att hackarna tittar på dig hemma. Vore jag inbrottstjuv så vore detta ett ypperligt hjälpmedel för att se vem som är hemma och för att se om boendet ser exklusivt ut.

Åländska barn är mer aktiva på nätet än någonsin. Nu gäller det för vuxna i deras närhet att hänga med i svängarna. Bara genom att öka vår egen kunskap på området kan vi hjälpa barnen att orientera sig tryggt på nätet.

I dag startar kampanjen läskonditionspasset – ett utmärkt och lustfyllt tillfälle att träna såväl hjärna som kropp. Läsning i kombination med motion är rena mirakelhälsokuren –och helt gratis.

Privatiseringen har hittills inneburit en bra skärgårdstrafik till lägre kostnader, men riskerar privatiseringen att gå ut över verksamhetens långsiktighet?

Ålands demilitarisering är en nagel i ögat på militära strateger och vårt läge i Östersjön gör hela området intressant. När man åter talar om ökad militär aktivitet i Östersjön så kommer frågan om vår ögrupp garanterat åter upp.

Regeringen visar ett stort engagemang för kommunkartor och broar. Finns samma driv också för den nya självstyrelselagen?

År 1776 visade den brittiske ekonomen Adam Smith att arbetsfördelning skapar stora samhällsvinster. 241 år senare har budskapet fortfarande inte gått hem hos Moderat samling för Åland.

Många politiker och myndigheter anstränger sig i dag för att vara normkritiska. Den pågående debatten om tysthetsnormen på svenska bibliotek visar att det kan slå fel.

Den dramatiska utvecklingen i Katalonien väcker intressanta frågor om separatism. Utfallet kommer att få stora konsekvenser för hela Europa.

Många av de problem som kantat Fifax verksamhet hade inte uppstått med en bättre planering av industriverksamheten på Åland.

Märkligt är det hur lätt frågor om natur och bevarade skönhetsvärden viftas undan i det politiska beslutsfattandet.

Regeringen presenterar en analys som på avgörande punkter strider mot den egna politiken.

Varför är finlandssvenska medier så måna om att skapa en konflikt mellan Åland och Finland som inte existerar?

Talmannens sätt att sköta relationen till presidenten har väckt erkänsla även inom oppositionen. Man har överlag menat att han hanterat kontakten sakligt och skickligt.

Fler ledare