S och Ob kör med dubbla måttstockar. De undergräver förtroendet för sig själva och i förlängningen lagtinget.

Kommentarer

Igge H saknar förmodligen

Igge H saknar förmodligen spärrar och vanligt förstånd och förnuft, och Fredlund synes vara kriminell Naturligtvis skall dom bort från framträdande roller i politiken.Dom förknippas för evigt med sina handlingar. Igge H är närmast ett dåligt Aprilskämt från sossarna. Det stänker på er sossar ! !

Helt enig med Lampi. Men

Helt enig med Lampi. Men väljarna dömer och glömmer snabbt. Däremot så tror jag att nämnda partier kommer att förlora en ansenlig mängd röster om dessa två filurer är valbara vi nästa val. Personligen är jag rätt övertygad om att de inte kommer att vara valbara. Men de vore ett ypperligt team tillsammans. Den ena är en våldsförespråkare och den andra använder våld mot kvinnor som han i ålder kunde vara pappa till. Här talar vi om karlakarlar, riktiga män. Vi behöver fler sådana filurer i lagtinget som förebilder, speciellt för de unga. Killar som står upp för sin sak.

Allt fler kunder väljer bort engångsplastpåsar till förmån för återanvändbara kassar av textil eller papper.
Informationskampanjerna fungerar. Vi kan minska plastberget.

Åland har inte varit jätteframgångsrikt på att locka hit turister de senaste åren, men att tala om en bransch i kris är överdrivet. Det är också fel att skylla på Visit Åland för de uteblivna besöken.

Samma fara lurar också på de historierevisionister som försöker skriva om Ålandsrörelsens historia och fästa vikt vid detaljer som hittills varit just detaljer.

En berättigad fråga är varför statsåklagaren inte också prövar ansvaret hos Björn Wahlroos och Casper von Koskulls Nordea.

Mycket tyder på att kortruttsprojektet på västra Föglö är en dålig investering för hela Åland.

Slutligen är det dags för domstolen att avgöra Pafs ansvar i förskingringshärvan. Ett tydligt besked om det landskapsägda bolagets ansvar är nödvändigt för att kunna gå vidare.

Två profilfrågor för regeringen underkänns nu. Frågan är om paradfrågan nummer ett är bättre genomarbetad.

Det är bra att engagemanget för hållbarhet är stort bland de åländska företagen, men det får inte bli för mycket fokus på symbolhandlingar och rapportskrivande.

Intressant blir det att se om årets orkansäsong för med sig en mer nyanserad syn på klimatfrågorna. Det skulle i så fall vara en välkommen bieffekt.

Åländsk demokrati har gjort en intressant ideologisk resa från främlingsfientlighet till drogliberalism.

Få åtgärder har fått så mycket kritik som driftsprivatiseringen av skärgårdstrafiken, men hittills har den varit en stor framgång.

Landskapets finansiella situation är förhoppningsvis på väg mot det bättre. Men utvecklingen bryts sannolikt snabbt om man nu lindrar sparplanerna.

Via flödena på sociala medier översköljs vi av information, lögner och trams i en salig blandning.
Ett pågående forskningsprojekt lär unga källkritik på nolltid.

Fler ledare