Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten.
I dag: Christer Fahlstedt, vd för Paf.

Kommentarer

Bästa Christer Fahlstedt, vd

Bästa Christer Fahlstedt, vd för Paf, är Du medveten om att rätt många ålänningar har en årsinkomst som understiger 15.000 euro? Och hur säker kan någon vara på att ingen i den belägenheten är stadigt förankrad i speldjävulens klor? Att ange 30.000 euro som maximerad förlust per år – det torde för väldigt många av oss te sig som ett hån gentemot gemene ålänning. Att Paffen är en högst väsentlig landskapets tillgång – det rättfärdigar inte på något sätt att denna allas vår tillgång, bildlikt talat, banar sig väg över enskilda lik!

Håller med Gräsrot. Att

Håller med Gräsrot. Att ursäkta sig med att andra spelbolag har sämre rutiner är inte hållbart. Frågan kvarstår: Skall ålänningarna äga ett spelbolag? Nej, inte under sådana förhållanden att man inte kan garantera "rent spel", och det har inte Paf några rutiner för, ännu. Frågan är om man överhuvudtaget jobbar med den frågan, eller om man stoppar huvudet i busken och låtsas som att "ändamålet helgar medlen".

I takt med att planeringen av en fast förbindelse fortskrider blir anledningarna till att inte bygga en tunnel mellan Föglö och Lumparland allt färre.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten.
I dag: Jens Harberg, pensionerad jaktvårdskonsulent.

Självstyrelserevisionen fortsätter att urvattnas och det blir alltmer osäkert om en tillräcklig majoritet finns i lagtinget.

När förlorar en byggnad sin själ? Eller en stad?
Arkitekt Lars Soncks släktingar vill ta bort hans namn från Navigationsskolan eftersom huset byggts om bortom Soncks grundintentioner.
De har en klar poäng.

Facebook vet än så länge inte hur mycket pengar du har på kontot eller vad du köpte till lunch, men nu vill jätteföretaget och dess vd Mark Zuckerberg ta reda på det med.

Små barn drunknar tyst och det går snabbt. Så lägg undan telefonen, plattan eller boken och håll ögonen på barnen!

Det ideella engagemanget i våra idrottsföreningar och brist på ledare är ett växande problem även om vissa studier inte pekar åt det hållet. Lösningen kan dock helt krasst vara – mera pengar.

Kan ett storbolag som har hand om hela det offentliga Ålands fastighetsbestånd vara en lösning på de problem vi ser i Mariehamn, där varken projektering, byggnation eller underhåll håller måttet?

I höst och vinter ska lagtinget behandla kommunreformen. Hittills har landskapsregeringen misslyckats med att konkret förklara sin vision. Å andra sidan har oppositionen heller inte lyckats uppbringa något hållbart alternativ.

I går hade världens befolkning förbrukat planetens förnybara naturresurser för i år, meddelar Världsnaturfonden WWF. Från och med i dag och under resten av årets fem månader knaprar vi på det gemensamma sparkapitalet.

Att de äldre på Trobergshemmet tvingas stå ut med inomhustemperaturer på upp mot 30 grader är allvarligt och stadens hantering av problemet liknar mest en fars.

Sommaren är snart över och vardagslunken börjar, med återupptagande av politiska fajter och debatter. Brist på ämnen är det inte lokalt, kommunsammanslagningar och kortrutt har satt känslorna i svall och det kommer att fortsätta efter sommarstiltjen.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten.
I dag: Satu Numminen, viceordförande i Visit Ålands styrelse. 

Fler ledare