Feminismen är lika viktig för män som för kvinnor. De ideologiska rötterna går rakt ned i den demokratiska myllan.

Kommentarer

Feminismen som rörelse har

Feminismen som rörelse har historiska starka band till vänster. Jag anser att den feministiska rörelsen i Sverige är en klubb för inbördes beundrar. Personerna som syns utåt fokuserar på orättvisa mellan män och kvinnor i utdelade nobelpris i litteratur, möjligheter för kvinnliga och manliga författare, forskningsanslag samt kvotera i styrelser. Överklasskärringar som flyter runt i Stockholms innerstad och dricker dyra vita viner till lunch och inte har en aning hur ensamstående hårt arbetande kvinnor med tre barn har det. Det är en tragedi att vi 2016 ens behöver kalla oss feminister när det som feminism tar fasta på är så självklart. Allt som feminism innebär borde lyftas fram ännu mera men jag är tveksam till att en mycket starkt vänstervriden rörelse som styrs av överklasskärringar över 60 är rätt väg att gå. Ni som inte köper att den feministiska rörelsen har rötterna i core vänstern, läs på.

Kvinnan med Ålands högsta

Kvinnan med Ålands högsta ämbete uppträdde på ett torgjippo med en kattmössa " som väl skall vara ett feministtecken. Och sådant hade hon tid med när Åland befann sig i sin största kris någonsin om man får tro alla med kunskap härom. Så vad sätter hon främst ? Så går hennes feminism före Ålands väl och ve ? Då är hon ej lämplig för ämbetet som lantråd ! !

Privatiseringen har hittills inneburit en bra skärgårdstrafik till lägre kostnader, men riskerar privatiseringen att gå ut över verksamhetens långsiktighet?

Ålands demilitarisering är en nagel i ögat på militära strateger och vårt läge i Östersjön gör hela området intressant. När man åter talar om ökad militär aktivitet i Östersjön så kommer frågan om vår ögrupp garanterat åter upp.

Regeringen visar ett stort engagemang för kommunkartor och broar. Finns samma driv också för den nya självstyrelselagen?

År 1776 visade den brittiske ekonomen Adam Smith att arbetsfördelning skapar stora samhällsvinster. 241 år senare har budskapet fortfarande inte gått hem hos Moderat samling för Åland.

Många politiker och myndigheter anstränger sig i dag för att vara normkritiska. Den pågående debatten om tysthetsnormen på svenska bibliotek visar att det kan slå fel.

Den dramatiska utvecklingen i Katalonien väcker intressanta frågor om separatism. Utfallet kommer att få stora konsekvenser för hela Europa.

Många av de problem som kantat Fifax verksamhet hade inte uppstått med en bättre planering av industriverksamheten på Åland.

Märkligt är det hur lätt frågor om natur och bevarade skönhetsvärden viftas undan i det politiska beslutsfattandet.

Regeringen presenterar en analys som på avgörande punkter strider mot den egna politiken.

Varför är finlandssvenska medier så måna om att skapa en konflikt mellan Åland och Finland som inte existerar?

Talmannens sätt att sköta relationen till presidenten har väckt erkänsla även inom oppositionen. Man har överlag menat att han hanterat kontakten sakligt och skickligt.

I dag tillkännages vem som får årets Nobelpris i litteratur. En högtidsstund för bokälskare, och en nyttig påminnelse om att böcker och läsning faktiskt är allvarliga saker.

Diskussionen i staden om vad som ska hända med WHA kompliceras av särintressen på både sidor i debatten.

Fler ledare