Plasten finns kvar i havet i hundratals år och är ett stort hot mot Östersjön.

Kyrkomötets beslut att be biskoparna att utreda möjligheterna att tillåta samkönade äktenskap är ett stort steg i rätt riktning mot en modern och demokratisk människosyn.

Det är ingen behaglig tanke att tänka att man kan hamna under en fuskande läkares skalpell i en operationssal.

Det är fullständigt befängt att bevisbördan i ett sexbrottsfall läggs på ett tioårig barn. En tioåring kan inte uttrycka att hen vill ha sex.

Motståndet mot hembudsklausulen och försäljningen av delar av verksamheten får kritik, men både delägaren Viking Line och Alandia agerar helt logiskt.

Det är ganska ointressant att älta historien just nu. Det viktigaste är att flygförbindelserna kommer igång igen.

De egna går nu emot kommunreformen. Men räddas kanske regeringen av oppositionens Runar Karlsson som nu begått en av de mest drastiska u-svängarna i åländsk politik någonsin?

Vargläget kräver mer och bättre information

Vargarna som rör sig i det åländska landskapet har väckt en djup oro. På en del platser är det till och med befogat att tala om vargskräck.

Det pågår just nu en stark trend där etablerade politiska partier kollapsar, där den senaste politiska skrällen ägde rum i Malaysia.

Viktigt är att man, när den tiden kommer, gör en seriös bedömning av vad som ska byggas på platsen och hur det stilmässigt ska se ut.

Det senaste ”provtänket” inom skärgårdstrafiken verkar vara lika illa genomtänkt.

Det senaste ”provtänket” inom skärgårdstrafiken verkar vara lika illa genomtänkt.

Av intervjuerna med respektive rederis personalchef att döma verkar Rederi Ab Eckerö och Viking Line ha rätt olika syn på hur sexuella trakasserier i kölvattnet av metoo ska hanteras.

Förordningen innebär ännu mer pappersarbete för företag och organisationer. Men syftet är värna den personliga integriteten i en tid när persondata allt oftare används som en handelsvara.

Fler ledare