Plasten finns kvar i havet i hundratals år och är ett stort hot mot Östersjön.

Tove Janssons släktingar kan bara luta sig tillbaka och njuta av att det som var en ung människas infall har utvecklats till en hel blomstrande industri.

I takt med att planeringen av en fast förbindelse fortskrider blir anledningarna till att inte bygga en tunnel mellan Föglö och Lumparland allt färre.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten.
I dag: Jens Harberg, pensionerad jaktvårdskonsulent.

Självstyrelserevisionen fortsätter att urvattnas och det blir alltmer osäkert om en tillräcklig majoritet finns i lagtinget.

När förlorar en byggnad sin själ? Eller en stad?
Arkitekt Lars Soncks släktingar vill ta bort hans namn från Navigationsskolan eftersom huset byggts om bortom Soncks grundintentioner.
De har en klar poäng.

Facebook vet än så länge inte hur mycket pengar du har på kontot eller vad du köpte till lunch, men nu vill jätteföretaget och dess vd Mark Zuckerberg ta reda på det med.

Små barn drunknar tyst och det går snabbt. Så lägg undan telefonen, plattan eller boken och håll ögonen på barnen!

Det ideella engagemanget i våra idrottsföreningar och brist på ledare är ett växande problem även om vissa studier inte pekar åt det hållet. Lösningen kan dock helt krasst vara – mera pengar.

Kan ett storbolag som har hand om hela det offentliga Ålands fastighetsbestånd vara en lösning på de problem vi ser i Mariehamn, där varken projektering, byggnation eller underhåll håller måttet?

I höst och vinter ska lagtinget behandla kommunreformen. Hittills har landskapsregeringen misslyckats med att konkret förklara sin vision. Å andra sidan har oppositionen heller inte lyckats uppbringa något hållbart alternativ.

I går hade världens befolkning förbrukat planetens förnybara naturresurser för i år, meddelar Världsnaturfonden WWF. Från och med i dag och under resten av årets fem månader knaprar vi på det gemensamma sparkapitalet.

Att de äldre på Trobergshemmet tvingas stå ut med inomhustemperaturer på upp mot 30 grader är allvarligt och stadens hantering av problemet liknar mest en fars.

Sommaren är snart över och vardagslunken börjar, med återupptagande av politiska fajter och debatter. Brist på ämnen är det inte lokalt, kommunsammanslagningar och kortrutt har satt känslorna i svall och det kommer att fortsätta efter sommarstiltjen.

Fler ledare