Det är tydligt att Viking Line sätter större tilltro till att optimera den nuvarande verksamheten än att förändra den. I slutändan behöver det inte vara en dålig strategi.

Demokratins hårda vardag är att den som motsätter sig något ändå kan få vara med och ro det i land.

Var försiktig med att låta dagsaktuella åsikter sätta agendan för godkänd kultur.
Censur gör oss ofrånkomligen dummare.

Renoveringsbehovet som Ålands hälso- och sjukvård har är precis den typ av utmaning som Landskapets fastighetsverk är till för att lösa.

Plasten finns kvar i havet i hundratals år och är ett stort hot mot Östersjön.

Ålands önskemål är välunderbyggt. Men hungern efter en extra stol hos de finländska partierna är också stor.

Rådet alla småsparare får när det sker stora rörelser på börsen är att sitta lugnt i båten, men det är inte alls säkert att det är den bästa strategin för alla.

Mycket hänger nu på att diskussionerna med de kinesiska företrädarna blir framgångsrika. Om inte väntar sannolikt svåra eller trista alternativ.

För medborgarnas innebär GDPR ett ökat skydd, men också ett ökat ansvar för att ta reda på vad man egentligen godkänner.

Ålandsbankens bokslut lär knappast bjuda på några överraskningar, men Allra, digitaliseringen och räntan kan bli heta diskussionsämnen i vår.

Sanningen om Finlands inbördeskrig är varken röd eller vit skrev Väinö Linna. Sanningen är mänsklig och mångfacetterad, det bör påpekas detta år när hundraårsminnet uppmärksammas.

För första gången bekräftas nu att några få storspelare finansierar Paf och därmed guldkanten i välfärden.

Det pratas ofta om att hela Åland ska leva, ändå öser landskapsregeringen pengar över Mariehamn och Jomala medan glesbygd och skärgård blir utan.

Det är svårt att förstå hur det kunde bli så fel i Sunds rådgivande folkomröstning, även om man inte ska överdriva hur allvarligt misstaget var.

Fler ledare