I tisdags invigdes Ålands folkhögskolas Art park. I utställningen, som pågår hela sommaren, visar elever vid hantverkslinjens och nya linjens första årskurs sina verk.

Tillsammans med Kökars gränsbevakningspatrull patrullerade polisen skärgården i söndags. Man gjorde ett strandhugg i Kumlinge, där fem fordon stoppades. Polisen hade inget att anmärka på.

Seniorboende, effektiviserat serviceboende och demensboende.
Den arbetsgrupp som tittat på äldreomsorgen i Finström ser flera behov.

Polisen utförde under natten till lördagen en nykterhetskontroll i Finström. Samtliga 254 förare som kollades körde lagligt.

Man fick också en anmälan om misstänkt rattfylleri i Lemland, men även den personen visade sig vara nykter.

Ett 60-tal föräldrar slöt upp för att diskutera de stora grupper av ungdomar som har samlats i Godby på helgerna den senaste tiden.
– Det finns ett riskmoment med att vara ute för sent, så jag tycker att de är inne på rätt spår, säger äldre konstapel Nicolai Båsk.

Ålands veterantraktorklubb smög igång sitt gårdsmuseum i fjol.
Nu har man vuxit med ytterligare en utställningshall.
– Utrymmesbristen är vårt ständiga problem. Vi kunde fylla ett tredje hus, säger Tore ”Putte” Karlsson från Ålands veterantraktorklubb som står bakom museet.

I morgon släpper Marcus Boman sin fotobok ”Skaparkraft” med 60 personliga porträtt av åländska konstnärer som påverkat honom.
– Det är min hyllning till dem, säger han.

Kommunstyrelsen vill förlänga kommundirektör Erik Brunströms tills vidare-förordnande. Det innebär att han fortsätter på posten tre år till räknat från den 1 mars 2019, då hans nuvarande förordnande går ut.

Tystnad är inte detsamma som tomhet.
– När jag dröjer i tystnaden börjar jag uppleva massor av saker, säger Henrika Lax som i sin utställning på Galleri Skarpans målat tystnad.

Efter drygt två års byggtid, 50 miljoner euro och mycken förväntan öppnar Helsingfors nya kulturcenter Amos Rex i övermorgon. För öppningsutställningen står det japanska teamLab som skapar spektakulära digitala rumsinstallationer.

Snart flyttar Finströms fullmäktigeordförande Viveka Eriksson (Lib) till Mariehamn. Vem som ska ta över efter henne är ännu öppet.
Men det börjar bli ont om liberaler i Finström.

Finström avblåser troligtvis samgången med Sund. Kommunstyrelsen fattade ett sådant beslut efter omröstning med siffrorna 6-1.
Frågan förs nu till kommunfullmäktige.

På måndagskvällen påträffade polisen en person som varit efterlyst eftersom hen inte betalat sina böter i ett ärende som gäller förvandling av straff.

På drygt ett år har Sottungabon Peter Wahlbeck blivit ett känt namn på den åländska teaterscenen. Debuten gjorde han i Robert Liewendahls Sottungapjäs ”Storm över Södö”, och förra helgen var han med i arrangerandet av en teaterhelg på Sottunga – både som skådespelare och manusförfattare.
– Jag är allätare när det kommer till teater och vill inte stänga några dörrar.