Efter succén med ”Sound of music” som lockade en publik på 4.000 personer, är det nu dags för Teater Alandicas nästa storproduktion: musikalen ”My Fair Lady”.

Dräkter från Badhusepoken bjuder Ålands kulturhistoriska museum på i sin nya specialutställning ”Då farfars mormor var ung”. Djärva besökare kan prova att sätta på sig en tidstypisk korsett. 

Karin Erlandsson får årets Runeberg Junior-pris för boken ”Pärlfiskaren”, med illustrationer av Tuuli Toivola.

Priset är på 10.000 euro.

Frihet och andra farligheter är temat för årets litteraturdagar som hålls 15-19 mars. Det bjuds på en del nyheter. – Till exempel blir supén billigare, säger projektledaren Ida Kronholm. 

Kumlinge är med i ett integrationsprojekt för att hitta nya sätt för att få gamla och nya kommuninvånare att mötas och lära känna varandra.

De arkeologiska fynden i Kvarnbo är troligen mycket äldre än den vikingatida hövdingahall som fått representera fyndplatsen. – Vi har stolphål från byggnader från början av yngre järnåldern, säger arkeolog Kristin Ilves som ledde utgrävningarna.

Kulturarenan är en webbtjänst som ger tillgång till kulturupplevelser även för dem som inte kan kan ta sig till evenemangen på egen hand.
Åländska Ulrika Lind som ansvarar för tjänsten hoppas att även åländska institutioner och kulturproducenter ska upptäcka möjligheterna.

För 500 år sedan förändrade Martin Luther Europa i grunden när hans protest mot avlatshandeln startade reformationen.
Så här i slutet av reformationsåret blickar vi tillbaka på Luthers arv med hjälp av Kent Danielsson och Robert Liewendahl.

Ålandsbekante sångaren Sören Lillkung har utsetts till ny vd för Svenska kulturfonden.

Fler än 100 elever från musikinstitutets dansklasser gav prov på skicklighet inom många områden när höstterminen avrundades med traditionell dansgala i Alandica i tisdags.
Den fullsatta salen bjöds på såväl klassisk balett och skådespel som modern dans till både Taylor Swift och smurfarna.

Sofia Romberg skapar scenbilder av teaterord. Sedan ett par år försörjer hon sig som frilansade scenograf och konstnär i Sverige. Hon fascineras av skarven mellan fiktion och verklighet. 

Anders Wiklöf har just utökat sin konstsamling med Albert Edelfelts klassiker Dopfärd, inköpt för 637.000 euro.

– Jag har länge velat ha en Edelfelt men har väntat på något speciellt, säger han. 

Finströms utveckling från gammeldags socken till modern kommun finns nu beskriven i  Conny Andersson nya Finströmsbok.

Utställningen Norm Form på Arkitektur och designcentrum ArkDes i Stockholm provocerar välgörande tankemönstren kring hur design både förstärker och avslöjar de normer som upprätthåller samhällets maktstrukturer.