Rökslingans föränderliga skepnader inspirerade fotograf Daniel Eriksson till utställningen ”Rök” på Galleri Skarpans. Här möter röken den nakna kroppens linjer och skuggor.

En mikrostat som Åland måste ju ha en mikrosåpopera, en musikalisk såpa, tycker musikern och författaren Michael Hancock vars band Poporkestern Åland strax släpper skivan ”Balladen om Marja-Leena och Johan P”.

Kulturredaktören och hembygdseldsjälen Eva Nyberg är årets mottagare av landskapets kulturpris.

Linda Smith är mitt uppe i arbetet med att välja ut vilka konstverk hon ska ta med till Art 8 – konstfestivalen i engelska Cornwall där hon ställt ut flera år i rad.

Guy Frisk är först ut när stadsbiblioteket på torsdag inviger sitt nya utställningsrum. Det blir ett litet urval ur hans enorma produktion.

I kväll är det premiär för filmen om konstnären Jonas Wilén.
– Ett fint personporträtt, om jag får säga det själv, säger filmaren Lucas Åsbacka.

Sedan starten 1968 har över tusen åländska barn och ungdomar spelat i Mariehamns ungdomsorkester. 50-års jubileet firas med både en nyutgiven historik och traditionell vårkonsert på söndag.

Titte Törnroth-Sarkkinen har utsetts till landskapets filmkommissionär.
– Hon har en gedigen erfarenhet inom området, säger avdelningschef Rainer Juslin.

I maj släpper svensk-åländska trion Birdpeople debut EP:n.
– Nu är vi redo att visa upp vad vi gjort på riktigt, säger Amanda Blomqvist.

Med sin nya dramadokumentär ”Pojken som ville till Amerika” levererar Per-Ove Högnäs en rejält medrycknade filmberättelse om Uno Ekblom – Eckeröbon som var först i världen med att korsa Atlanten i en snipa.

Pernilla Lindroos har just rott hem två nya utgivningskontrakt. Ett svenskt förlag vill ge ut hennes nya roman och ett tyskt förlag köper rätten till hennes Anna Ankas kloklek.

Modernt fotografi möter fotohistorisk kemi med blåtonat resultat i Hülya Tokur-Ehres utställning på Galleri Skarpans.

Kerstin Wahlbeck om vägen till skapandet

Ansikten och identitet står i fokus när lyceets bildkonstkurser ställer ut på Ålands konstmuseum.