Kommentarer

Kära syster och bror.

Kära syster och bror. Förtroendetåget har nog redan lämnat stationen. Tyvärr. Förhoppningsvis kommer hela parasitparaden bestående av socialdemokrater med fru kansliministern i spetsen att missa nästa förtroendetåg. Det finns lyckligtvis inte så många avgångar. Säker kan man dock aldrig vara.Ty manipulationskunskaperna är trots allt ganska goda hos Ålands Socialdemokrater. Hjärtliga hälsningar denna regniga dag.

Det som nu bådar gått är att

Det som nu bådar gått är att Ålandstidningen fått en oberoende ledarredaktion som kritiskt granskar alla partier. Tidigare fanns ett klart samband mellan storägare kontra redaktion med hänseende till motståndet mot kortrutten och ett överslag till att framhäva socialisterna i bättre dager. Ett klassiskt exempel på svågerpolitikens oerhörda nackdelar. Det är därför socialisterna är ursinniga och svingar blint, gräddfilen drogs plötsligt och utan förhandling bort. Idag har socialisterna bara en tidning som aktivt stöder dem mot tidigare två och det lär ge utslag i höstens val.

Söndra och härska (latin

Söndra och härska (latin divide et impera) är en politisk grundsats, som innebär att man skall övervinna motståndarna genom att utså split mellan dem och sedan behålla makten. Man bör dela massorna efter skilda intressen för att sedan göra de särskilda parterna undergivna och fogliga. Regeln går ut på att dela upp ett större sammanhang i mindre delar. Därefter kan förhoppningsvis dessa mindre delar behandlas enklare än det större mer komplexa sammanhanget. Varför tänker jag på stadsplaneringen i MHS?

"Vi vill bygga upp

"Vi vill bygga upp trovärdigheten igen" menar man. En bra början vore att hålla sitt förra löfte att alla ålänningar skulle få fri tandvård, Tror de verkligen att man kan bygga upp en ny trovärdighet innan man uppfyllt ovan löste. Glöm det och de förra väljarna glömmer det inte. (s) får nog nu istället räkna med att ej regera under nästa mandatperiod. Att man dessutom med alla krafter och tvångsåtgärder försöker få igenom en kommunsammanslagning utan att ha "folket" med sig gör inte saken bättre.

Enter, berätta vad för gott

Enter, berätta vad för gott har dom borgerliga partierna tillfört för gott åt Ön Åland. Jag bodde 6 år där. Alla partier fick rå skäll om allt. Men (S) får bära hundhuvudet för allt som sker inom politiken på Åland. Ensamt (S) kan inte styra och ställa som dom vill.

Det är inte vilken färg på

Det är inte vilken färg på rocken som avgör ens politiska hemvist utan ord, tanke och handling. Av den anledningen bör man följa det politiska beslutsfattande för att kunna bedöma politikerna. Gör man det kan man även dra slutsatsen att många centerpartister är sossar samt en och annan liberal.

Kanske Åland är ett för litet

Kanske Åland är ett för litet samhälle, för att ha så många partier? Kanske man borde ha bara ett parti att rösta på, och sedan skulle de komma in i lagting och kommun som fick flest röster! Skulle vara intressant att höra debatterna i lagtinget och stadsfullmäktige, skulle alla hylla varandra, eller strida som hittills. ...

Det förtjänar påpekas igen att den beslutade färjförbindelsen till Gripö med tillhörande högbro och

nya vägar inte kommer att innebära förbättringar för skärgårdstrafiken. Snarare blir det försämringar

I min valkampanj kallar jag mig själv för feminist. Som på beställning dyker män från den högerextrema sidan upp och avkräver mig på löften om att jag inte hatar män.

Vad kostar det oss att inte tänka tillräckligt långsiktigt? Vad kostar det samhället att inte hjälpa de unga i tid? I Sverige är det i varje årskull 20 procent som inte går ut med betyg.

Under mina 15 år som företagare i Mariehamn har jag ofta på ett eller annat sätt kommit i kontakt med polisen och dess arbete. Frågan vi ålänningar ofta ställer oss är: räcker polisens resurser till?

Ålands radio och tv (ÅRTV) har effektiviserat sin organisation. Det hela går ut på att inrätta en ny tjänst och anställa ytterligare en person. Den nya tjänsten är ekonomi- och personalchef. Det är enligt mig inteatt effektivisera.

För det första: Jag vill gärna åka buss, men det funkar inte alltid. Jag skulle gärna ta bussen till stugan i Geta över helgen. Men det går inga bussar till eller från Geta på lördag och söndag eller kvällar mitt i veckan.

Socialdemokraterna står upp för en stark offentlig välfärd, för en god kvalitativ hälso- och sjukvård också i ekonomiskt tuffa tider vilket nu hotar.

Läser en tidningsnotis där Moderaternas fullmäktigeledamot Petri Carlsson förärar Socialdemokraterna att han i sista stund nu funnit lite motivation och väljer att ställa sig till förfogande ytterligare en period i stadspolitiken.

Jag sitter på andra sidan Ålands hav och ser numera på älskade Åland med en lite annorlunda syn. Distans ger klarsyn, kanske?

Jag vill med hållbarhet i sikte se till att Åland kan införa bestämmelser som maximalt uppmuntrar och underlättar anskaffning av elbilar på Åland.

Polis och sjukvård behöver betydligt mer resurser. Det behövs mer personal för att stävja den riktning som även vårt lilla åländska samhälle går mot.

Staden behöver fler boendeplatser för äldre. Och framförallt behöver vi få till olika typer av boenden.

Angående måndagens ledare av Daniel Dahlén. Det är just det här jag som jag till olika ministrar samt skärgårdskommuner ställt frågan om deras långt gående planer för Ålands skärgård.

Fler insändare