Jag märker att Björn Blomqvist (C) redan är en fullfjädrad politiker, med insikter om hur man beskyller andra som inte tycker lika som en själv, för åsikter som aldrig framförts! Kan säkert vara användbart i talarstolen i lagtinget, men ganska fånigt i en tidningsdebatt. Därför kommer jag heller inte att svara på frågan som ställdes sist i Björn Blomqvist insändare!

Jag anser fortfarande att Kulturhuset i Mariehamn borde vara ett levande hus, med mycket aktiviteter. Kanske det inte passar för Musikinstitutets behov, men många andra kulturutövare skulle säkert ha önskemål om att få verka i lokalerna, om bara hyrorna skulle vara rimliga. För vi behöver verkligen inte fler skrytbyggen för skattebetalarnas pengar.

För övrigt anser jag att Björn Blomqvist borde sett till att iordningställande av ändamålsenliga lokaler för Musikinstitutets behov funnits med i det egna partiet Centerns valprogram. Det är nämligen den vägen man som politiker ska gå för att verka trovärdig.

Runa Lisa Jansson (Ob)

Åland behöver en biogasanläggning av flera orsaker. Åland behöver även fler företag och vi måste vara rädda om våra entreprenörer.

Med tanke på kritiken mot landskapsregeringens beslut att välja att finansiera en biogasanläggning vid Svinryggens deponi framom Ålandskomposten är det viktigt att notera följande fakta:

Gratulerar till din valvinst. Som skärgårdsbo är jag en aning oroad över ditt tillträde efter jag läst vad du slänger ur dig angående en levande skärgård.

För åtta år sedan satt jag i Strasbourg och åt en middag med Oriol Junqueras. I veckan dömdes han av den spanska högsta domstolen till 13 års fängelse för uppvigling.

Det regnade hela söndagen, med korta mellanrum. Många fann ändå vägen till valbåsen runt om i landskapet Åland.

Även om den förra landskapsregeringen levererade en mängd reformer med bland annat grundskollag, socialvårdslagar, kommunreformlag och inledde reformeringen av skärgårdstrafiken efter decennier av diskussioner, så återstår mycket.

Varför investera hundratals miljoner i infrastruktur i skärgården? Det innebär svår miljöbelastning och eventuella driftsbesparingar äts upp av kapitalkostnaderna.

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson är missnöjd med beslutet att Ålands landskapsregering beviljar Svinryggen ett stödbelopp om 20 procent av byggkostnaderna (cirka 800.000 euro) för att uppföra ett biogasverk.

Vet ni vad tull betyder på norska?Strunt, nonsens eller dumheter.

Stort tack från hela mitt hjärta till alla boende efter den nyöppnade pilgrimsleden St Olav Waterway, S:t Olofs sjöled, som gjorde det möjligt för mig att i somras få vandra mellan Åbo-Grisslehamn.

Ingen på Åland kan i dag vara ovetande om skandalerna angående misskötta djur. Djurskydd på Åland fungerar inte! Man kan inte enbart beskylla brister på lagstiftning, organisatoriska problem eller otillräckliga resurser.

Klubbhuset Pelaren välkomnar alla som har/haft psykisk ohälsa att bli medlemmar och delta i den arbetsinriktade dagen.

Landskaps- och kommunalt anställda har ett Ålandstillägg för att kompensera det dyra Åland. Det är dags att införliva det även på pensionerna.

Fler insändare