Kommentarer

Nå, just denna tystnadens tid

Nå, just denna tystnadens tid verkar nu dessbättre vara på sin upphällning. Den moderata profilen i MSÅ, forna Frisinnad Samverkan – den har ju mycket klart och tydligt visat sig ha fått nog av den socialistiska ideologins destruktiva inverkan på allas vårt genuint åländska samhälle. Att en moderat väljare nu i egentlig mening så uppenbart stöder detta uppvaknande, det gör ju inte saken sämre, precis.

Moderaterna vet vad folk

Moderaterna vet vad folk tycker om deras samarbete med sossarna , och eftersom dom inte har lämnat något besked hur dom kommer agera i nästa val , så har vi ingen ändring att förvänta oss. Att lägga sin röst på moderaterna är samma som att lägga den på sossarna, tänk Igge Holmberg, tänk Sara Kemetter, tänk Nina Fellman , tänk Mia Hanström .Några praktsossar ! En röst på moderaterna är en röst på sossarna !

Av princip brukar jag inte

Av princip brukar jag inte bemöta anonyma inlägg i detta forum. Men då min absoluta uppfattning är att en röst på moderaterna i kommande val innebär en röst på borgerlig politik så gör jag detta undantag. Personligen ser jag fram emot och kommer att jobba för en mitten/höger regering. Hoppas detta är tydligt nog. Om någon vill debattera eller diskutera mer ingående vad jag står för så tag kontakt via messenger eller mail jstrand@aland.net

Dagens mycket spridda boende inom staden utgör i sig en negativ påverkan ifråga om klimatkrisen. I huvudsak sker en omfattande andel av stadsutvecklingen i dag på höglänta områden.

Nu har vi på Åland igen fått en dos av sossarnas verklighets flykt. Nina Fellman visar på dålig hörförståelse eller bevis på diktatorsfasoner. Hon gör sånt hon inte borde göra men det hon borde göra lämnar hon helt ogjort.

Helt plötsligt i sommarvärmen dyker Matbanken upp som ett för tidningarna välkommet nyhetsobjekt. Tyvärr. Matbanken är en frivillig organisation som hjälper dem som välfärdssamhället glömt.

Först, den frivilliga brandkåren är en omistlig del av vårt brand- och räddningsväsende. Insatsen och arbetet som görs av hundratals frivilliga går inte att mäta i pengar.

Jens Boeving skriver i ÅT (25.06.2019) en insändare om ”knark”. Retoriken följer en alarmistisk röd tråd som vårt samhälle hittills sett mycket av.

Djurskydd är ett tema som mycket sällan tas upp i valkampanjer. Annat verkar vara viktigare. Vem bryr sig om djurens rättigheter när barn lever i fattigdom och ensamstående förälder inte vet hur de ska få livet att gå ihop?

Tack Kaj Sand för en initierad och intressant insändare om statsbudget i balans. Insändaren vidgar diskussionen och analysen öppnar upp för en mer nyanserad diskussion om betydelsen av lån inom den offentliga ekonomin.

Herrarna Granlund, Andersson och Eklund slår något slags ÅF-rekord i svartmålning i sin insändare om Matbanken.

Svar till Jannik Svenssons insändare i Nya Åland 19.06.2019 och Ålandstidningen 20.06.2019. Först vill vi tacka Jannik för att han lägger vikt vid vården av psykisk ohälsa, ett viktigt ämne.

I tisdagens Åland frågar sig signaturen ”Observer” om Ålands biltäthet och hävdar att siffran 29.000 är en myt och att denna ”troligen” innehåller ”arbetsmaskiner, motorcyklar…”.

Inom 40 år befaras klimatflyktingströmmen vara så omfattande att det åländska befolkningstalet kan växa till 60.000 mänskor då landskapet ska ta emot sin kvotandel.

Vid senaste fullmäktige bordlades planförslaget för Östra hamnen.

Det är ett lustigt sammanträffande i förra måndagens Ålandstidning. Upptill på en sida undrar Kumlinges kommundirektör Christian Dreyer hur åländska politiker vill utveckla skärgården.

Fler insändare