Kommentarer

Nå, just denna tystnadens tid

Nå, just denna tystnadens tid verkar nu dessbättre vara på sin upphällning. Den moderata profilen i MSÅ, forna Frisinnad Samverkan – den har ju mycket klart och tydligt visat sig ha fått nog av den socialistiska ideologins destruktiva inverkan på allas vårt genuint åländska samhälle. Att en moderat väljare nu i egentlig mening så uppenbart stöder detta uppvaknande, det gör ju inte saken sämre, precis.

Moderaterna vet vad folk

Moderaterna vet vad folk tycker om deras samarbete med sossarna , och eftersom dom inte har lämnat något besked hur dom kommer agera i nästa val , så har vi ingen ändring att förvänta oss. Att lägga sin röst på moderaterna är samma som att lägga den på sossarna, tänk Igge Holmberg, tänk Sara Kemetter, tänk Nina Fellman , tänk Mia Hanström .Några praktsossar ! En röst på moderaterna är en röst på sossarna !

Av princip brukar jag inte

Av princip brukar jag inte bemöta anonyma inlägg i detta forum. Men då min absoluta uppfattning är att en röst på moderaterna i kommande val innebär en röst på borgerlig politik så gör jag detta undantag. Personligen ser jag fram emot och kommer att jobba för en mitten/höger regering. Hoppas detta är tydligt nog. Om någon vill debattera eller diskutera mer ingående vad jag står för så tag kontakt via messenger eller mail jstrand@aland.net

Om man inte riktigt tror på skärgårdens möjligheter att vara en del av den åländska framtiden, då ska man bygga en bro för 27 miljoner euro och köpa en ny färja för 47 miljoner euro.

Så har kallelsen till Viking Lines bolagsstämma kommit ut. Trots kritik från aktieägare och media på Åland och i riket gällande de svaga resultaten och hög medelålder väljer styrelsen att omvälja sig själva.

I onsdags fastställdes valresultatet och den nya riksdagen tillträdde formellt. Det är en kort startsträcka där erfarenhet och rutin är viktiga styrkor vid sidan av röstetalen. Redan har spekulationerna kring nästa regering kommit i gång.

I en insändare kritiserar Ålands framtid genom dess ordförande landskapsregeringens arbete mot ekonomisk utsatthet.

Måndagens pangnyhet för småsparare i Sverige var Swedbanks meddelande om att banken slopar sina courtageavgifter vid aktiehandel.

I klartext innebär det att bankens kunder får handla aktier gratis.

Det finns i dag ett stort glapp mellan det egna boendet och serviceboendet för de äldre. Vi vet dessutom om att flera äldre inte har råd att flytta från sin villa till en modern lägenhet.

Regeringen föreslår nu att barnbidragets ensamförsörjartillägg höjs med en tia, från 50 euro till 60 euro per barn och månad.

Jag vet inte riktigt vad som ligger bakom denna avoghet mot ungdomarnas möjlighet till ett vettigt fordon, men jag ska här påpeka några punkter som man bör ha i åtanke när man för diskussionen vidare.

Det är många som har berörts avden svenska skådespelarenJosefin Nilssons öde, jag är en av dem.

Vet ni ens vad ni pratar om i lagtinget? ”Varför ska vissa inte behöva betala nånting alls?”. Det är ju precis så det har varit i åratal nu.

Under flera år har landskapets tjänstemän talat för att den åländska äldreomsorgen ska följa rikets rekommendationer. Behovet av boendeplatser för äldre på Åland skulle enligt riksmönstret följa samma procenter som i riket.

Det är mycket glädjande att landskapsregeringen beviljat Mariehamns gymnastikförening (MGF) 1,4 miljoner i stöd för en kommande gymnastikhall.

Ålands landskapsregering har skickat förslag till ny vattenlag för landskapet på utlåtanderunda till bland andra kommunerna. En mycket komplex lagstiftning som kommunerna har svårt att sätta sig in i när det gäller detaljerna med mera.

Fler insändare