Kommentarer

Mats Löfström berätta vad du

Mats Löfström berätta vad du har gjort för att få Veikkaus tillbaka till Åland, Försök ändra lotterilagen på Åland först. Jag m.fl. har inte hört ett ord om din inställning om Veikkaus återkomst till Åland. Anders Holmberg har helt rätt i sin fråga till DEN Ålänska riksdagsmannen. bl.a

Om man nöjer sig med att

Om man nöjer sig med att vilja höra relevanta nyheter, då kan man slå på radion. Om man vill också se nyheterna gäller TV-n. Om man önskar riktigt fördjupa sig i nyheter via följdriktig tidningsläsning däremot – då måste man själv i praktiskt avseende hjälpa till för att uppnå önskad kunskap, genom att bläddra sig fram sida för sida. Med kunskapen uppnådd, då behöver man förhoppningsvis inte skriftligt framföra en och samma fråga gång på gång.

Sapientia, jag har läst den-

Sapientia, jag har läst den- Ettt svar som sa ingenting. som du kanske såg, ställde jag frågan direkt till Mats Löfström. Jag har aldrig sett att han har uttalat sig under den debatten som pågick om Veikkaus Jag har själv haft kontakt med Rikspolisen på fastlandet och Veikkaus. Så jag vet nog vissa saker om spelet i kulisserna.

Ledsen, då bör han nog jobba

Ledsen, då bör han nog jobba först på Ålands lotteri som gjorde att Veikkaus försvann från Åland, Under skattar du alla över 1600 som skrev på listorna, för att få ha Veikkaus kvar. Och vad gjorde Mats L åt dom som fick lägga ner bl.a Tipsettan och dom som blev utan jobb. med flera butikerr som fick dra ner istället för att utöka, Dom små landsorts butikerna drabbades hårt.

Sidor

Det fanns en gång en stor skyskrapa. I den bodde ungefär 200 nationer. Ett gemensamt vaktmästeri övervakade byggnaden. Varje nation skötte sin egen våning och valde hur man skulle värma den.

Säl och skarv förorsakar mycket större skada för yrkesfiskarna runt Östersjön än man tidigare trott. Det visar en rapport som bygger på intervjuer med över 200 fiskare från sex länder, däribland Finland och Sverige.

Barbro Sundback försöker i fredagens Ålandstidning förklara att det finlandssvenska mandatet i Europaparlamentet inte är i fara och därför kan Camilla Gunell vara med och tävla om de åländska rösterna.

En något senkommen kommentar till Daniel Dahléns ledare (ÅT 6.5) med rubriken: ”Vi kan inte förlita oss på offentliga lösningar”.

Många har blivit illa berörda av bilder på djur som far illa runt om i Europa. Kycklingar som knuffas runt i hundratal och skadas innan slakt eller kor som transporteras under fruktansvärda omständigheter. Så kan vi inte ha det!

I onsdagens Ålandstidningen kan man läsa en längre artikel om EU-parlamentskandidaten Camilla Gunell (S).

Jag hade nöjet att delta som åhörare i Mariehamnsmuseet denna tisdags kväll, med tema ”Hur vi kan bygga ett hållbart och växande Mariehamn”. Jag tog med mig några insikter, som småbarnsförälder, boende i staden, och fastighetsutvecklare.

Debattsidorna är i dagarna fullsmetade med uppmaningar om hur man bör rösta i EU-valet för att få åländskt inflytande i Bryssel.

Att leva på Åland är att vara beroende av transporter och ha beredskap även för sådant som är svårt att förutse. Det har snart gått ett år sedan fjolårets extremtorka vilken fick oerhörda konsekvenser för många jordbrukare.

En grupp moderata debattörer med nya stjärnskottet Jörgen Strand i spetsen och med bland andra partiordförande Annette Holmberg-Jansson som undertecknare ger sig på att i en insändare förklara hur kapitalismen är det enda som kan ge en hållbar utv

Bästa väljare i EU-valet. Nu pågår förhandsröstningen och jag hoppas ni alla går och röstar. De som nämligen tjänar på ett lågt valdeltagande är Sannfinländarna och Samlingspartiet.

Nu ålänningar i varje hus, bör ni nu tänka klart i detta val. Ska ni rösta på en okänd Anton eller en erfaren god kvinna som Camilla, klok och erfaren? Hon om någon behövs i EU.

Som egenföretagare med fokus på miljövänlig energiteknik och djupt troende socialdemokrat så kan jag inte låta Jörgen Strand med fleras insändare om Hållbar omställning vara oemotsagd.

Fler insändare