Vi har inget Eiffeltorn på Åland men väl flera utsiktstorn. Förra veckan guidade jag fyra finländare från Vasa och Kuusamo, jag förvånades lite över hur imponerade de var av utsiktstornet vid Uffe på berget. Hur de njöt av utsikten, vistelsen på Åland, hur de berömde all mat och dryck.

Tänk att det krävdes en pandemi för att få finländare att komma hit. Tänk er att det krävdes en pandemi för att det åländska rederiet Viking Line mitt i allt skulle börja köra specialturer från Helsingfors och ligga vid kajen i Mariehamn i åtta timmar. När senast låg ett Vikingfartyg vid kajen en hel dag i Mariehamn, 20-30 år sedan? Tänk att Tallink Silja gör samma sak och trafikerar direkt från Estland och Lettland.

Tänk att det krävdes en pandemi för att rederierna skulle få upp ögonen för destinationen Åland.

Jag har ofta lyft debatten om destinationen Åland och hur viktigt det är att vi får i land människor från fartygen som passerar Åland. Det fungerade på -70 och -80-talet så varför ska det inte fungera även i dag?

De senaste lördagarna har jag cyklat omkring i Mariehamn med ett leende på läpparna. I lördags satte jag mig mitt på gågatan och bara njöt av alla människorna. Någon sade att Åland borde bli finländarnas Gotland. Kanske vi behöver tänka om lite grann och satsa ännu mer österut nu för att få finländare och även andra att turista på Åland.

Den här sommaren är speciell, men det faktum att det vallfärdar turister med Gabriella, Baltic Queen och Romantika gör att flera åländska företagare kanske överlever den här dystra perioden. Det inger ett hopp om framtiden inför en tuff höst och vinter. I lördags berättade en taxichaufför om paret från Helsingfors som sade att de hade stannat några nätter till på Åland om de visste hur vackert det var här.

Så tack Tallink Silja och Viking Line för att ni låter era passagerare gå i land, njuta av Åland, ta en öl, äta en god lunch, handla en souvenir eller något från de åländska butikerna. Det ger mig och andra företagare och ålänningar en framtidstro för destinationen Åland.

Jag är övertygad om att rederierna har enorma möjligheter att förtjäna pengar på att köra passagerare till och från Åland och låta dem gå i land. Även svenskar vill nog kunna strosa runt en sommardag. Före pandemin och ännu i dag är Åland mest en dags- eller skärgårdskryssning med smörgåsbord, taxfree, karaoke och underhållning för många svenskar. Destinationen Åland existerar knappt västerut, de tror att resan, hytten och ombordlivet på båtarna är Åland. Vill vi på Åland ha det så?

I spåren och sviter av pandemin blir det röda siffror på landskapets och rederiernas resultaträkning och bokslut. Arbetslösheten är oroande hög och många duktiga kreativa människor är utan arbete.

Det är dessa människor och hela det åländska folket som i dag äger det åländska taxfreeundantaget som gör att fartyg behöver lägga till på Åland för att kunna få sälja taxfree. Vi har gett ett uppdrag till våra folkvalda lagtingspolitiker, vi måste ställa krav på dem att agera nu.

Sätt er ner med rederiernas ledningsgrupper och styrelser, fundera på hur vi tillsammans kan använda det åländska taxfreeundantaget på allra bästa sätt. Det är bevisat denna sommar att folk trivs av att stiga i land från kryssningsfartygen och att Åland och ålänningarna mår bra av det. Se möjligheterna till en förändring nu som gör att hela Åland mår bra och kan utvecklas som destination.

Det landbaserade näringslivet utvecklas, det skapas arbetsplatser, Åland får inflyttning och ekonomin stärks. Vi har suttit tysta i 20-30 år, taxfreeundantaget har varit till rederiernas fördel. Lokaltidningar och våra folkvalda politiker verkar inte vilja ta debatten så vem tänker ta den och hur ser den långsiktiga planen nu ut för turismen och Åland framöver?

Anders Holmberg

köpman i Mariehamn

Runa Lisa Jansson skriver i en insändare att skattemyndigheterna gör allt för många utredningar, skickar onödiga skattebeslut och som en följd av detta har behov av att öka personalen.

De allra flesta finländare och ålänningar tar coronaviruset på mycket stort allvar och följer alla rekommendationer mycket noga, vilket är en fantastiskt fin sak och styrka i vårt samhälle.

”Ansökte om utkomststöd – erbjöds tält och sovsäck” var rubriken i torsdagens Ålandstidning. ”Ålänningarna måste garanteras ett skyddsnät, ett nät som inte får vara håligt i vissa kommuner” skrev man i Nya Ålands ledare samma kväll.

Fyra miljoner av Sveriges besökare är finländare.

Det är alldeles klart att skattemyndigheterna hela tiden känner ett utökat behov av sysselsättning. Man skickar ut ett flertal skrivelser om olika beskattningsbeslut och verkningarna av dessa.

Tips till ÅCA: Gör som Ålands skogsindustrier och sänk priset på råvaran. Då blir det större vinst.

”Ekonom”

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Fler insändare