Kommentarer

Håller med .Varför reagerar

Håller med .Varför reagerar inte Sjöfartskvarteret ? Helikopterbullret var oerhört störande vid sjöfararna. Många ifrågasatte att helikoptern fått tillstånd, samt att folk regerat på att en finsk plätt försäljare fått tillstånd att vistas i Esplanaden. Nästa år kanske Esplanaden är full med försäljare från Finland ?

Man skall inte vänta sig svar

Man skall inte vänta sig svar på Bengt Lindfors helt legitima fråga; det skulle innebära att tjänstepersoner i staden skulle medge delaktighet i ett impopulärt beslut. Sånt bara finns inte. De vet alltid bäst, och behöver inte motivera något. Den här gången kan de inte ens skylla på politikerna.

Ja du Bengt Lindfors, delar

Ja du Bengt Lindfors, delar av valet i höst kommer att handla om att göra Mariehamn mera attraktivt för våra turister och det här med helikoptern har varit en dundersuccé. Vart du än går i staden under Rock off veckan så är det oljud, det är bara att gilla läget. Åland har under alla år varit dåliga på att ta hand om sina turister vilket jag personligen lagt ner ganska mycket tid på de senaste åren för att se vad man kan göra åt saken och det här med helikoptern var ett överraskande och ett fantastiskt välkomnande för våra turister som får en ny vy över Åland. När de kommer hem och pratar om det här köksbordet med sina grannar så kanske det lockar hit fler folk. Tänk bara på våra dollarstinna kryssningsgäster om de hade möjligheten att få 10 min i en helikopter över Mariehamn, sådant ger ringar på vattnet. Tänk brett och inte med tunnelseende Bengt och fler med dig. Gotland och Öland har stått ut med sådana här event under alla år och på de öarna flödar turismen. Nej fram för flera event som lockar hit turister så att våra privata företagare får in mera pengar. Tänk om och tänk rätt Bengt.

Tror man måste välja,

Tror man måste välja, Sjöfartsdagarna eller helikoptern ! Helikoptern på dess nuvarande läge stör för mycket , åtminstone anser många besökare på Sjöfartsdagarna det. Och dom är ju också turister , till största delen , dom också !

Både tidningar och radio anser att mitt övertramp var så hemskt att det bör basuneras ut till hela Åland. Givetvis anser man att Ålands framtid gjorde rätt när de ”petade” mig från listan.

Ofattbart dåligt omdöme och svag politisk känsla att trumfa igenom beslut om hybridfärjan.

Från och med år 2018 har jag haft starkt fokus på äldreomsorgen i Mariehamn.

Ålands statistik- och utredningsbyrå publicerade nyligen sin återkommande rapport Befolkningsrörelsen till och från Åland 2018-2019.

Jag ställde följande frågor via mail till tidningarna och radion, men fick då inget svar:

”1. I vilket skede avser ni att informera allmänheten om vem, som har blivit polisanmäld, och samtidigt självklart låta personen komma till tals?

Stadens äldreomsorg har stor personalbrist. Just nu behöver man 25 närvårdare till Odalgården, Trobergshemmet och hemtjänsten. Det är ganska lätt att förstå att 50 färre händer ”på golvet” får konsekvenser.

Ålands framtid står fast vid sin grundläggande vision om självständighet för Åland på sikt. Vägen dit bör gå via ökat självbestämmande genom att Åland tar över behörighetsområden i den takt ålänningarna önskar.

Jag är uppvuxen i DDR, i ett samhälle där man levde i oron och rädslan att bli fördömd av en vän, vännina, arbetskamrat, grannen eller till och med sambon eller sin äktenskapspartner. Med stora konsekvenser som följd.

Hur smal ska åsiktkorridoren bli innan väggarna som omsluter korridoren spricker?

Ingen har väl missat samhällsdebatten om äldreomsorgen och demensvården som pågått senaste mandatperiod? Vi i liberalerna kan vi konstatera att vi är eniga om att det är en av de viktigaste frågorna vi har att jobba med.

Åland behöver en politik som tar omställningen till ett hållbart samhälle på allvar. Hållbarhet är inte ett modeord, inte en ”miljöfråga” – det är politik för framtiden.

Nej Stephan Toivonen, precis som när det gäller människor rangordnar jag inte företag.

Jag kontaktade Ålands framtid under våren när jag gick i nian. Orsaken var att jag var intresserad av att skapa ett ungdomsförbund eller grupp för dem.

Fler insändare