Här kommer en liten solskenshistoria.

Vi – 82 och 80 år gamla – har köpt en andel av ett bostadsaktiebolag i Eckerö, och trivs fantastiskt bra! Mest för att ålänningarna är så vänliga och tillmötesgående, kanske på grund av vår ålder.

Hörde för någon dag sedan på radion ett program om ”respekt för äldre”. Där var det en grinig kvinna som klagade på ungdomars dåliga beteende. Här kommer nu solskenet!

Vi två står i kön på Grannas bistro för att handla och beställa mat. Framför oss står två motorcyklister – 20-25 år gamla – som upptäcker att de står före oss i kön och erbjuder oss sin plats. Vi tackar för vänligheten men de insisterar.

När vi komplimenterar deras fina fostran svarar den ene: Du skulle bara veta min mors reaktion om hon fick veta att vi inte erbjudit er våra platser, då hade vi fått veta hut!

Ungdomar kan och har varit mycket vänliga. Vi gamla ska också vara det och inte bara gnälla. Ett leende smittar!

Vänliga hälsningar från två pensionärer

I onsdagens tidning skriver Pernilla Karlsson att det var ”några timmars” avbrott för en avdelning på

lördagen. Jag vet inte var den uppgiften kommer ifrån.

Ålands offentliga ekonomi var svag långt före coronapandemin. Finansministeriet gav för ett par veckor sedan ut en gedigen rapport om de finska kommunernas situation och utmaningar.

Så var ännu ett skolår till ända, men inte vilket skolår som helst. Vårterminen har inneburit utmaningar som ingen kunnat fantisera om, för alla inblandade parter.

Under senare tid har lärarnas behörighetskrav diskuterats på insändarplats.

Jag har under en längre tid följt med debatten om discgolfbanan i Mariehamn med stor sorg. Jag var initiativtagare och projektledare för discgolfbanan 2018 i Badhusparken.

Det har framgått i media att Föglö kommun har återigen vänt sig till Ålands landskapsregering i en fråga som trots flertal initiativ inte fått sin lösning. Frågan gäller servicenivån vid Överö färjfäste.

När man som anhörig ringer till Trobergshemmet för att avtala tid för träff med sin gamla mor så får man först svaret att det går bra klockan två, vilket är om cirka en timme.

Häromdagen såg jag ännu en överkörd igelkott. Vem körde på den? Såg du den inte? Körde du för fort? Eller satt du och stirrade på mobilen eller pratade i den samtidigt som du körde?

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) säger att: ”Oron i samhället gör mig bekymrad”. Du borde förstå att människor har anledning att känna oro.

Den här regeringen har stått och trampat vatten ett tag nu.

Enligt företagsekonomiska principer ska cirka 10 procent av företagets omsättning vikas för administrativa kostnader och vinst. Jag har länge funderat över om den principen också följs inom offentlig sektor.

Vi är nu inne i en tid då dagstidningarna återkommande rapporterar om bränder i skog och mark.

Diskussionerna går för nuvarande heta framför allt på Facebook runt den av Lions Club Mariehamn/Lions Finland till Mariehamns stad donerade 9-håls discgolfbana som sedan i fjol är anlagd i Badhusparken, det vill säga inom ett allmänt park- och grö

Fler insändare