Kommentarer

Bästa "Nyinflyttad jurist".

Bästa "Nyinflyttad jurist". Slutresultatet du nämner har vi ju fått se i mångt och mycket redan nu. Ett alldeles lysande exempel på Åländsk "kvalitet" på lagar är den nya lotterilagen som kom till då LR skulle försöka visa att Vi har ju minsann behörighet att hitta på nåt eget och då måste ju Vi visa att Vi "kan". Slutresultatet vet vi ju mycket väl. Veikkaus var tvungen att sluta sälja sina spel, ombuden blev av med inkomster och måste minska på personalen eller t o m "sätta lapp på luckan". Sedan dess har vi dessutom fått se att kvaliteten på att reda upp situationen inte är så mycket att komma med för den delen heller. Man sitter stilla i båten och avvaktar sägs det bara. Man kan ju lugnt påstå att dom som lyckades ställa till det inte nödvändigtvis är dumma i huvudet, men nog har dom en mycket stor dos av otur när dom tänker...

Samma sak med

Samma sak med hastighetsbegränsningen till sjöss. Har ni hört talas om någon som fått böter? Gissa varför, den åländska lagen är inte giltig och således är det omöjligt att bötfälla någon. Detta tystas ner då ingen har haft ”tid” att åtgärda denna brist.

Det förtjänar påpekas igen att den beslutade färjförbindelsen till Gripö med tillhörande högbro och

nya vägar inte kommer att innebära förbättringar för skärgårdstrafiken. Snarare blir det försämringar

I min valkampanj kallar jag mig själv för feminist. Som på beställning dyker män från den högerextrema sidan upp och avkräver mig på löften om att jag inte hatar män.

Vad kostar det oss att inte tänka tillräckligt långsiktigt? Vad kostar det samhället att inte hjälpa de unga i tid? I Sverige är det i varje årskull 20 procent som inte går ut med betyg.

Under mina 15 år som företagare i Mariehamn har jag ofta på ett eller annat sätt kommit i kontakt med polisen och dess arbete. Frågan vi ålänningar ofta ställer oss är: räcker polisens resurser till?

Ålands radio och tv (ÅRTV) har effektiviserat sin organisation. Det hela går ut på att inrätta en ny tjänst och anställa ytterligare en person. Den nya tjänsten är ekonomi- och personalchef. Det är enligt mig inteatt effektivisera.

För det första: Jag vill gärna åka buss, men det funkar inte alltid. Jag skulle gärna ta bussen till stugan i Geta över helgen. Men det går inga bussar till eller från Geta på lördag och söndag eller kvällar mitt i veckan.

Socialdemokraterna står upp för en stark offentlig välfärd, för en god kvalitativ hälso- och sjukvård också i ekonomiskt tuffa tider vilket nu hotar.

Läser en tidningsnotis där Moderaternas fullmäktigeledamot Petri Carlsson förärar Socialdemokraterna att han i sista stund nu funnit lite motivation och väljer att ställa sig till förfogande ytterligare en period i stadspolitiken.

Jag sitter på andra sidan Ålands hav och ser numera på älskade Åland med en lite annorlunda syn. Distans ger klarsyn, kanske?

Jag vill med hållbarhet i sikte se till att Åland kan införa bestämmelser som maximalt uppmuntrar och underlättar anskaffning av elbilar på Åland.

Polis och sjukvård behöver betydligt mer resurser. Det behövs mer personal för att stävja den riktning som även vårt lilla åländska samhälle går mot.

Staden behöver fler boendeplatser för äldre. Och framförallt behöver vi få till olika typer av boenden.

Angående måndagens ledare av Daniel Dahlén. Det är just det här jag som jag till olika ministrar samt skärgårdskommuner ställt frågan om deras långt gående planer för Ålands skärgård.

Fler insändare