Det verkar som om det helt och hållet undgått tidingens ledarskribent hur Finlands regering har reagerat på de sexuella övergrepp som skett mot barn i Uleåborg utförda av unga irakiska män.

”En pensionär sedan tre år”tycks vara en av få pensionärer som verkar nöjd med sin pension och som därtill verkar stöda det finländska pensionssystemet, som gör att ju äldre man blir desto fattigare blir man.

Under de senaste dagarna har finska flyktingpolitik igen nått paradsidorna och ledarsidorna. I Finland på grund av händelser i Uleåborg och Helsingfors.

När jag läste i Ålandstidningen i måndags ”Många är negativa till treskift” blev jag mörkrädd för hur äldreomsorgschefen, ordförande i socialnämnden och socialdirektören behandlar de anställda på Trobergshemmet.

Obunden Samling r.f. kan konstatera att tack vare våra många kommuner har Åland klarat av att återhämta sig efter stormen Alfrida. Alla har ställt upp.

I insändare i december ber man mig upphöra med mina skriverier om Pommerndockan. Någon ber mig till och med gilla läget! Att jag ändå fortsätter och nu lämnar in ett medborgarinitiativ till staden tarvar måhända en förklaring:

Vi har de senaste åren läst och hört mycket om metoo-rörelsen och fått del av många kvinnors berättelser om vad de har blivit utsatta för. Detta tycks varken Mariehamns stad eller äldreomsorgen ha reagerat på.

”Släpp inte in män från länder med usel kvinnosyn”. Det åländska valåret inleds med ett riktigt bottennapp levererat, faktiskt rätt otippat, av Runar Karlsson (C).

Centerns Runar Karlsson och undertecknad har totalt olika syn på hur Ålands ekonomi ska skötas, eller hur kommunstrukturen på Åland bör se ut. Tyvärr har Runar Karlsson och jag även helt olika människosyn.

Det är glädjande att får stöd av Ålands framtid i frågan om behovet av skolcoacher i våra grundskolor. Mariehamns stad har redan tagit steget och anställt två skolcoacher.

Stormen Alfrida har lämnat stor förödelse efter sig i skogen. Skadorna på skogen är enorma och det handlar om flera årsavverknigar som stormen har fällt. För Åland är detta en naturkatastrof.

I en insändare i fredagens tidning föreslår Sara Kemetter (S) att Mariehamns stad anställer åtminstone en skolcoach per skola. Motivet är att stödja eleverna till en god social samvaro i skolan och stävja mobbning.

Jag håller helt med ordförande för äldrerådet och alla som kommenterat på nätet att skatt på pension är högre än på löneinkomst.

Fler insändare