En otroligt intressant undersökning som presenterades i Ålandstidningen den 3 juli. Några spontana reflektioner på utfallet:

Den gedigna undersökningen, som utfördes av politices magister Rasmus Lindqvist, fastslog det som vi alla redan visste. Under Katrin Sjögrens ledning har liberalerna förflyttats från ett mittenparti till ett renodlat vänsterparti. Jag antar att många före detta framstående liberaler, som lämnat jordelivet, vänder sig i sina gravar.

Att dagens liberaler bevisligen inte företräder en liberal politik, utan en socialistisk politik, kan nu vetenskapligt fastslås en gång för alla. Detta har också rent praktiskt framkommit av viljan att kvotera, ivern att lagstadga om familjeförsäkringar samt krav på ökad politisk inblandning i marknadens lönesättning och så vidare. Alltså åtgärder som historiskt står i klar kontrast till liberala värderingar.

Samarbetet mellan Katrin Sjögren och sossar på den yttersta vänsterkanten, som exempelvis Nina Fellman, fungerar därtill kamratligt och friktionsfritt. Men man kan inte låta bli att begrunda hur mer borgerliga kandidater som Brunberg, Perämää och Holmberg känner sig hemma i denna vänstersoppa.

Behöver Åland därtill ett socialistiskt parti till som socialistiska kvinnor som känner sig för fina för att uppge sig vara sossar kan rösta på? Ser vi på vårt närområde så är svaret nej.

”En före detta L-väljare”

Bästa vandrare! I går då jag läste tidningen angående djurkadaver på en vandringsled på Vårdö, suckade jag lite och tänkte ännu en gång – nu får sig jägarna en känga, igen...

För en tid sedan kunde vi läsa om allt lägre nativitetstal i Finland och på Åland. Endast tre kommuner på Åland har ett födelseöverskott.

Röda korset Ålands distrikt önskar uttrycka sitt starka stöd för Erika Bomans gästledare i Ålandstidningen den 5 augusti. Åland behöver stärka sin kapacitet för psykiskt stöd och psykisk första hjälp på alla plan.

I sin krönika den 24 juli konstaterar biträdande professor i nationalekonomi Edvard Johansson: ”Även om det inte finns någon exakt gräns för när en stats skuldsättning blir för stor...” (i sig ett ganska märkligt konstaterande, med tanke på EU:s S

Visst, det finns statistik som visar att fler svarta skjuts av polisen i förhållande till folkmängden. Men det är så, att det är fattiga människor som mest råkar ut för polisens våld och skjutningar.

Jag vill bara berömma Röde orm för alla gratisresor och för den fina servicen.

Jag körde med bil i går (tisdag) från Storby och österut på huvudvägen mot Mariehamn. Till min fasa fick jag se att man har klippt bort alla vackra blommor längs huvudvägen och längs cykel- och gångvägen i Eckerö.

Bästa Albin och Berit. Hur orkar ni bara reta upp er på allt från Badhusparken till stadsbussen och Röde orm? Vilken negativ och tråkig attityd! Vi har det ju så otroligt bra här på vårt fridfulla vackra Åland.

Det gläder mig att min kollega i finans- och näringsutskottet John Holmberg (Lib) ställer sig till den lilla skara, som börjat granska pensionsfondens arbete.

Talentia uppmärksammar i en insändare i Ålandstidningen (4.8) att det behövs samarbetsanda och drivkraft i Kommunernas socialtjänst k.f. (KST). Från KST:s sida uppskattas initiativet.

Nej, jag håller absolut inte med lantrådet om att pensionsfondens nästan halva miljard euro är i trygga händer. Lantrådet är även tydlig med att denna regering inte kommer att laga något som inte är trasigt.

Det jag inte trodde kunde hända har hänt. Mia Hanström och jag är rörande överens! Detta i en fråga som må vara en bi(sak), men dock.

Jag vill ställa några frågor angående Eckerö/Birka:

Fler insändare