Kommentarer

S röstar ja till fortsatt

S röstar ja till fortsatt vårjakt men kommunicerar aktivt åt sina väljare att de egentligen är emot. S röstar ja till kortrutt men kommunicerar aktivt åt sina väljare att de egentligen är emot på grund av hållbarhetsaspekter. S väljarna måste vara fullständigt naiva och godtrogna eller så undervärderar S politikerna väljarnas intelligens. Jag hoppas innerligt på det sista men är rädd för det första.

Nå, äntligen tycks Du ha

Nå, äntligen tycks Du ha förstått att ”S” står för ett fristående åländskt politisk parti. Det vill säga, det är inte fråga om en ”Suomen Sosialidemokraattinen Puolue:s” (SDP:s) filial – som Du hittills så ivrigt har försökt tuta i gemene ålänning. Vackert så.

Nja gräsrot nu är du ute i

Nja gräsrot nu är du ute i gränslandet. De flesta inom åländska S har ett hjärta som verkligen klappar för Suomen Sosialidemokraattinen Puolue och det framgår också i deras politiska ställningstaganden. S våta bogsera Åland till Åbo men i och med att detta inte är möjligt så deras gångbara alternativ att genomföra så mycket av Suomen Sosialidemokraattinen Puolue politik som möjligt på Åland.

Den stora skillnaden mellan

Den stora skillnaden mellan Tulo och Leif Holmblad, den består som synes av att den senare påminner om en ”stå-uppare” bjudande sin underhållning mest bara rakt av. Vad gäller den egna personligheten då? Ja, den bör tydligen beaktas som en politisk gurus ... dessvärre vanligen gruvligt påhoppad och krängt, liksom. Och dessutom kan ju valet av Ålands representant i Finlands nya riksdag tänkas vara en utomordentligt svårartad besvikelse, ju.

Sidor

Det fanns en gång en stor skyskrapa. I den bodde ungefär 200 nationer. Ett gemensamt vaktmästeri övervakade byggnaden. Varje nation skötte sin egen våning och valde hur man skulle värma den.

Säl och skarv förorsakar mycket större skada för yrkesfiskarna runt Östersjön än man tidigare trott. Det visar en rapport som bygger på intervjuer med över 200 fiskare från sex länder, däribland Finland och Sverige.

Barbro Sundback försöker i fredagens Ålandstidning förklara att det finlandssvenska mandatet i Europaparlamentet inte är i fara och därför kan Camilla Gunell vara med och tävla om de åländska rösterna.

En något senkommen kommentar till Daniel Dahléns ledare (ÅT 6.5) med rubriken: ”Vi kan inte förlita oss på offentliga lösningar”.

Många har blivit illa berörda av bilder på djur som far illa runt om i Europa. Kycklingar som knuffas runt i hundratal och skadas innan slakt eller kor som transporteras under fruktansvärda omständigheter. Så kan vi inte ha det!

I onsdagens Ålandstidningen kan man läsa en längre artikel om EU-parlamentskandidaten Camilla Gunell (S).

Jag hade nöjet att delta som åhörare i Mariehamnsmuseet denna tisdags kväll, med tema ”Hur vi kan bygga ett hållbart och växande Mariehamn”. Jag tog med mig några insikter, som småbarnsförälder, boende i staden, och fastighetsutvecklare.

Debattsidorna är i dagarna fullsmetade med uppmaningar om hur man bör rösta i EU-valet för att få åländskt inflytande i Bryssel.

Att leva på Åland är att vara beroende av transporter och ha beredskap även för sådant som är svårt att förutse. Det har snart gått ett år sedan fjolårets extremtorka vilken fick oerhörda konsekvenser för många jordbrukare.

En grupp moderata debattörer med nya stjärnskottet Jörgen Strand i spetsen och med bland andra partiordförande Annette Holmberg-Jansson som undertecknare ger sig på att i en insändare förklara hur kapitalismen är det enda som kan ge en hållbar utv

Bästa väljare i EU-valet. Nu pågår förhandsröstningen och jag hoppas ni alla går och röstar. De som nämligen tjänar på ett lågt valdeltagande är Sannfinländarna och Samlingspartiet.

Nu ålänningar i varje hus, bör ni nu tänka klart i detta val. Ska ni rösta på en okänd Anton eller en erfaren god kvinna som Camilla, klok och erfaren? Hon om någon behövs i EU.

Som egenföretagare med fokus på miljövänlig energiteknik och djupt troende socialdemokrat så kan jag inte låta Jörgen Strand med fleras insändare om Hållbar omställning vara oemotsagd.

Fler insändare