Jag är en av de två valkandidaterna i Eckerö som fick nästan all sin valreklam förstörd i lördags, mitt på dagen. Den andra var min fru Sanna Söderlund. Vi representerar Socialdemokraterna i Eckerö.

Antingen hade skyltarna knuffats omkull, sparkats loss från sina fästen, bilden knäckts eller hela skylten helt sonika ryckts loss och kastats i buskaget i närområdet. En av skyltarna är också spårlöst borta.

De flesta skyltarna som gick att använda är nu tillbaka på sin plats och de förstörda kommer att ersättas.

Vi kommer inte att polisanmäla skadegörelsen denna gång då vi anser att polisens resurser bör användas till mer akuta saker.

Vi har också bestämt oss att inte tolka detta som ett personangrepp utan enbart som ett angrepp på våra politiska åsikter. Och vi har med stöd av grundlagen rätt att uttrycka våra politiska åsikter så länge vi inte bryter någon annan lag.

Jag vill inte beskylla någon av våra övriga politiska grupperingar i kommunen, utan hoppas innerligt att detta var ett ogenomtänkt verk av en enskild individ som behövde få utlopp för sina aversioner.

Det som jag efterlyser är respekt. Respekt för politiska åsikter, respekt för medmänniskor och respekt för andras egendom. Ingen kommer uppåt genom att trycka ner de andra. Det bara ser ut så.

Mer respekt åt folket!

Rolf Söderlund (S)

Åland behöver en biogasanläggning av flera orsaker. Åland behöver även fler företag och vi måste vara rädda om våra entreprenörer.

Med tanke på kritiken mot landskapsregeringens beslut att välja att finansiera en biogasanläggning vid Svinryggens deponi framom Ålandskomposten är det viktigt att notera följande fakta:

Gratulerar till din valvinst. Som skärgårdsbo är jag en aning oroad över ditt tillträde efter jag läst vad du slänger ur dig angående en levande skärgård.

För åtta år sedan satt jag i Strasbourg och åt en middag med Oriol Junqueras. I veckan dömdes han av den spanska högsta domstolen till 13 års fängelse för uppvigling.

Det regnade hela söndagen, med korta mellanrum. Många fann ändå vägen till valbåsen runt om i landskapet Åland.

Även om den förra landskapsregeringen levererade en mängd reformer med bland annat grundskollag, socialvårdslagar, kommunreformlag och inledde reformeringen av skärgårdstrafiken efter decennier av diskussioner, så återstår mycket.

Varför investera hundratals miljoner i infrastruktur i skärgården? Det innebär svår miljöbelastning och eventuella driftsbesparingar äts upp av kapitalkostnaderna.

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson är missnöjd med beslutet att Ålands landskapsregering beviljar Svinryggen ett stödbelopp om 20 procent av byggkostnaderna (cirka 800.000 euro) för att uppföra ett biogasverk.

Vet ni vad tull betyder på norska?Strunt, nonsens eller dumheter.

Stort tack från hela mitt hjärta till alla boende efter den nyöppnade pilgrimsleden St Olav Waterway, S:t Olofs sjöled, som gjorde det möjligt för mig att i somras få vandra mellan Åbo-Grisslehamn.

Ingen på Åland kan i dag vara ovetande om skandalerna angående misskötta djur. Djurskydd på Åland fungerar inte! Man kan inte enbart beskylla brister på lagstiftning, organisatoriska problem eller otillräckliga resurser.

Klubbhuset Pelaren välkomnar alla som har/haft psykisk ohälsa att bli medlemmar och delta i den arbetsinriktade dagen.

Landskaps- och kommunalt anställda har ett Ålandstillägg för att kompensera det dyra Åland. Det är dags att införliva det även på pensionerna.

Fler insändare