Bananrepubliken Åland gör verkligen skäl för namnet i dessa tider efter valet med tanke på utvecklingen.

Första stora felet är att man sätter in kriminella element i lagtinget. Att vara dömd* för grovt ocker och sedan få vara med och stifta lagar och förvalta våra skattepengar ger verkligen dåliga vibbar. När ser vi fler kriminella som har färska domar i bagaget sitta i borgen?

Att man sedan tillåter en kandidat byta parti på detta sätt som skett är i mina ögon ett stort bedrägeri. Vid valet fick han röster för att han som person satt i ett parti. I min mening ska dessa röster tillfalla partiet och väljer han att byta parti strax efter att vi valt våra så kallade ledare så bör han även lämna sin plats.

Att säga att han inte vill sitta ensam är bara patetiskt. Var detta ett spel för galleriet? Hur länge har planerna funnits?

Detta är vad som spär på politikerföraktet å det grövsta. Sådana här övertramp tillsammans med bidragsgivande åt alla håll är precis vad vi inte behöver om vi ska hålla ett starkt Åland. Vi kan inte tycka synd om alla och vara blåögda.

Stefan Selenius (ÅLD)

 

* Marcus Måtar (Ob) som den första halvan av insändaren syftar på, är dömd för grovt ocker av Åbo hovrätt, men domen har inte vunnit laga kraft eftersom den har överklagats till Högsta domstolen.

Varken Marcus Måtar eller Anders Eriksson (C), som andra halvan syftar på, önskar bemöta insändaren. //Insändarredaktören

Signaler får mobiltelefoner, basstationer för 3G, 4G och 5G är avsedda att gå långt. Dessa pulserande elektromagnetiska signaler har förmåga att tränga in i eller genom kroppen och påverka hälsan.

Johan Dahlman skriver i sin krönika i Ålandstidningen 15.11.2019 om Ålands Skogsindustrier Ab (ÅSI), virkespriserna på Åland och arbetet efter stormen Alfrida.

Ungdomarnas välbefinnande diskuteras mycket just nu, och med all rätt.

För den finländska husdjursproduktion är friska och välmående djur en grundbult för verksamheten. Vi har redan i dag en relativt sträng djurskyddslagstiftning som bas, och den kommer att förnyas i sin helhet under inkommande år.

I olika insändare förtalar och misstänkliggör Anders Gustafsson (AG) och Ralf Carlsson (RC) Strålskyddsstiftelsen på helt osakliga grunder.

Denna vecka uppmärksammas restorativ rättvisa (eng. Restorative justice, på svenska också reparativ rättvisa) runtom i hela Europa, under hashtaggen #RJWEEK.

Upprepade hänvisningar till en förutsedd ekonomiskt nedgång börjar numera dyka upp i massmedierna.

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Fler insändare