Kommentarer

nton är indirekt en röst på

nton är indirekt en röst på Torvalds och Anton har varit medarbetare till Torvalds och dom ihop har gjort ett bra jobb i E.U.och Torvalds kommer till Åland nu och då och informerar oss om vad som händer,Så han kan visst påverka indirekt.Läs på lite Holmblad så att du vet vad du pratar om!

Leifin, en röst på Anton

Leifin, en röst på Anton minskar också röstetalet på Torvalds, Du och många fler borde inse detta. Utav detta kan ni och du dra den slutsatsen att varken dera kommer n, Torvald kommer väl till Åland, han vet nog att faran är stor till ett förlust väl. Så Leifin sätt dig ner och studera verkligheten,

Vill man ha ett socialistiskt

Vill man ha ett socialistiskt Åland med ett oerhört starkt inflytande av Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, SDP så det optimalt att rösta på Gunell. Vill man å andra sidan ha ett Åland där individens frihet och företagsamhet anses som viktiga värden, alltså faktorer som i alla tider präglat Åland, skall man inte rösta på en socialist.

Findus, anser du att friheten

Findus, anser du att friheten och företagsamheten är dålig när SDP sitter med och gör sitt bästa för Åland, Nrj vakna upp ur dvalan och se vad finska Presidenter SDP:are har gjort och sett till Ålands bästa om framtiden. Ni som är rädda för finskan, kan väl säga SDP på svenska.

Största delen av min

Största delen av min kommentar föll bort men det får va.Holmblad har gjort det till sin livsuppgift att försvara alla socialdemokratiska insändare och dom är många nu i dagarna,så han har fullt upp.Men som tur är så inser dom flesta verkligheten!

Hur ska man tolka Nina Fellmans (S) i det närmaste hysteriska reaktion på skattekonsultens Kaj Grüssners s.k. gästledare i Ålandstidningen 12 juni?

Vilka löften ger ni Kumlingeborna, undrar Kumlinge kommundirektör i en insändare. Många av frågeställningarna och förslagen tangerar Centern syn på samhällsutvecklingen i skärgården och kan därför besvaras omgående.

Deltog detta år på det årliga bärkraftsmötet som åhörare. Det var ett varierande och intressant möte med föreläsning, debatt, presentation och ett inslag av sång.

Ålandstidningen vill verkligen visa sin ideologi och tagit ett politiskt steg rejält åt höger och det har de all rätt till. Men är det verkligen dagens verklighet?

Från sista december 2015 till juni 2019 har Kumlinges befolkning ökat från 308 till 320 invånare. Här mitt i skärgården arbetar vi hårt för att ge invånarna en god och kostnadseffektiv service.

Jag blev lite häpen över tidningen Ålands ledare i lördags.

Finland och Sverige tillämpar båda ett system med farledsavgifter för sjöfarten. Det betyder att de handelsfartyg som trafikerar i farlederna betalar en avgift till staten för att göra så.

Vid flera tillfällen har Viking Lines ankomsttider uppgetts felaktigt på Ålandstidningens sistasida, jämfört med tidsangivelser som uppgetts av Viking Line vid bokning.

I en replik till ledaren skriver Nina Fellman (S): ”Landskapet har inga skulder.”

Detta är en myt, som man nu och då framför. Replikerade för något år sedan även dåvarande finansministern då han framförde detta.

Inbrott, egendomsbrott och vandalisering, var och varannan dag just nu på Åland. Dessutom fortsätter drogerna att flöda fritt runt om på vår ö.

Vår nuvarande landskapsregering har inte bara försämrat kommunernas ekonomi (ändrade landskapsandelar), skapat en stor osäkerhet i kommunernan (kommunsammanslagnings förslagen), lagt fram stora lagframställningar med alldeles för korta remisstider

Apropå minister Fellmans inlägg i Ålandstidningen den 14.6.

Sommaren står för dörren och därmed går startskottet för betydligt mer alkohol vid fler tillfällen än under det mörka halvåret!

Fler insändare