Inte förvånande finns det motsatta åsikter kring lösningen gällande Ålands finansiering efter vårdreform på fastlandet tas i bruk.

För drygt en vecka sedan varnade vi inom Ålands framtid i ett debattinlägg för riskerna att ingå en ekonomisk uppgörelse med Finland och samtidigt lägga den övriga revisionen av självstyrelselagen på is.

Stadsfullmäktige har tidigare beslutat att Mariehamns Elnät och Mariehamns Energi bildar ett gemensamt bolag med en gemensam styrelse.

Rönnbergstorg har sedan 2006 varit ett utredningsområde för bostäder och serviceinrättningar.

Representanter för Eckerö kommun har åter ifrågasatt de demokratiska spelreglerna när det gäller den aktuella frågan om en tillbyggnad av KHS, det vill säga den högstadieskola Södra Ålands Högstadiesdistrikt (SÅHD) och dess fem medlemskommuner upp

Noterade i media att trafikministern framför att det är juridiskt omöjligt att bredda upphandlingen av kortrutt.

Märkligt att inte Ålandskompostens anförande beaktas som nyhetsvärde!

Landskapsregeringen har som sitt huvudnummer i regeringsprogrammet att Åland ska bli hållbart. Åland ska bli hållbart där alla hjälps åt säger regeringen. Näringslivet har hakat på.

I dagens förtvivlade situation med klimatförändringarna förstår jag att skribenter som Jan Grönstrand tar fram problemen med bil- och båtkörning och andra utsläppskällor.

Igen visar Stephan Toivonen att han inte följer med I fullmäktiges beslut.

Måste bemöta några påståenden av stadsdirektören Barbara Heinonen i tidningen angående parkeringar och delgeneralplanen.

Vi socialdemokrater strävar till likabehandling för alla sexuella minoriteter. Stadsstyrelsen behandlade en motion om HBTQIA+ information i skolorna på sitt senaste möte.

Utan överdrift kan jag säga att varje gång jag går ut på stan är det någon som vill prata med mig om äldreomsorgen. Så gott som alla är ledsna och upprörda över det som händer på Trobergshemmet.

Fler insändare