Kommentarer

Är benägen att hålla med

Är benägen att hålla med Lasse Welroos beträffande pensionärerna. Mats Löfström vände pensionärerna ryggen när han röstade emot medborgarinitiativet som skrivits under av 84.820 medborgare med ett krav för förbättrade villkor för pensionärerna. Som pensionär kan man omöjligen rösta på en sådan kandidat.

Det skulle vara bra att kolla

Det skulle vara bra att kolla källorna i detalj innan man skriver. Och viktigast av allt: Varför polemiserar (s) alltid genom att smutskasta motståndarna? Kom med egna goda förslag! Det är inte svårt att hitta dumheter i allt vad alla partier gjort förr. Det intresserar oss inte. Vi vill veta vad man vill göra efter valet, inte vad som hänt förr! Ber vänligen om mindre skäll i den s.k. valdebatten, och mer positiva förslag - det gäller alla partier, spesiellt på Åland.

Bästa Lasse Welroos (S), det

Bästa Lasse Welroos (S), det stadens infrastrukturnämnds ordförande först och främst har gjort sig känd för – det är den så kallade renoveringen av Ålandsvägen. I det sammanhanget, hur egenmäktig infrastrukturdirektör Kaj Söderlund än må uppfattas vara – inför och under nämndens möten, där är Söderlunds uppgift blott och bart att framstå som föredragande ärenden som avgörs av nämnden – under ledning av just infrastrukturnämndens ordförande, Jessy Eckerman, märk väl! Få, åtminstone mariehamnare, och inte minst i form av skattebetalare, torde vara i behov av någon ytterligare beskrivning av hur stadens infrastruktur i form av gator har underhållits ... ”modifierats” – med Ålandsvägen som något av galjonsfigur. Och med just det som ”curriculum vitae” (cv), i klarspråk arbetsbetyg – ytterligare i ljuset av åländska sossars framfart i största allmänhet på allas vår hemmaplan – vem kan tänka sig Jessy Eckerman med mandat för att handha gemene ålännings intressen i Finlands riksdag?

Ja du Gräsrot, finns det

Ja du Gräsrot, finns det inget positivt för dig. Enbart negativt, Fortfarande pratar du om Ålandsvägen. Rösta nu in Jessica E, en rejäl kandidat, med landets största parti ryggen. Då kommer goda saker att ske för alla Ålänningar. Vad har Mats L. åstadkommit under sin riksdags period, enbart skriverier.

Bästa ”leif”, varför inte

Bästa ”leif”, varför inte åtminstone försöka argumentera för Dina tillsynes smått dogmatiskt brådmogna påståenden? Någon gång nu och då, i alla fall. Och varför i hela friden verkar Du slentrianmässigt vara så ”himmelens ryyysligt” arg ... också nu när finalen i Ditt åländska gästspel kan tänkas vara gott och väl uppnådd? Efter ett ganska så tröttsamt försök att ”läsa mellan raderna” i några av Dina mest kännspaka rådgivningar – då, helt plötsligt, då gjorde sig en tänkbar förklaring påmind – en förklaring som går ut på att Du ”unnar” gemene ålänning både ”nyttan” och ”glädjen” av Eckerman i Finlands riksdag och Gunell i EU- parlamentet, liksom.

Gräsrot, jag är inte arg. Men

Gräsrot, jag är inte arg. Men om du är infödd Ålänning, tona ner dina negativa sidor. Som sagt under dom åren 6 år på Åland försökte jag som inflyttad påverka till Ålands bästa. Nu om någonsin. kan ni få in 2 kvinnor från Åland. Camilla till EU och Jessica till riksdagen, detta är en historisk chans

Var Gräsrot är född – det har

Var Gräsrot är född – det har ingen som helst betydelse i sammanhanget. Men, trots att Du tydligen uppfattar Dina politiska rekommendationer motsvara en ömsint "guffars” – som ett helt meningslöst eko utan slut behöver Du väl ändå inte känna Dig tvungen att personifiera dem ... eller hur?

Sidor

Om man inte riktigt tror på skärgårdens möjligheter att vara en del av den åländska framtiden, då ska man bygga en bro för 27 miljoner euro och köpa en ny färja för 47 miljoner euro.

Så har kallelsen till Viking Lines bolagsstämma kommit ut. Trots kritik från aktieägare och media på Åland och i riket gällande de svaga resultaten och hög medelålder väljer styrelsen att omvälja sig själva.

I onsdags fastställdes valresultatet och den nya riksdagen tillträdde formellt. Det är en kort startsträcka där erfarenhet och rutin är viktiga styrkor vid sidan av röstetalen. Redan har spekulationerna kring nästa regering kommit i gång.

I en insändare kritiserar Ålands framtid genom dess ordförande landskapsregeringens arbete mot ekonomisk utsatthet.

Måndagens pangnyhet för småsparare i Sverige var Swedbanks meddelande om att banken slopar sina courtageavgifter vid aktiehandel.

I klartext innebär det att bankens kunder får handla aktier gratis.

Det finns i dag ett stort glapp mellan det egna boendet och serviceboendet för de äldre. Vi vet dessutom om att flera äldre inte har råd att flytta från sin villa till en modern lägenhet.

Regeringen föreslår nu att barnbidragets ensamförsörjartillägg höjs med en tia, från 50 euro till 60 euro per barn och månad.

Jag vet inte riktigt vad som ligger bakom denna avoghet mot ungdomarnas möjlighet till ett vettigt fordon, men jag ska här påpeka några punkter som man bör ha i åtanke när man för diskussionen vidare.

Det är många som har berörts avden svenska skådespelarenJosefin Nilssons öde, jag är en av dem.

Vet ni ens vad ni pratar om i lagtinget? ”Varför ska vissa inte behöva betala nånting alls?”. Det är ju precis så det har varit i åratal nu.

Under flera år har landskapets tjänstemän talat för att den åländska äldreomsorgen ska följa rikets rekommendationer. Behovet av boendeplatser för äldre på Åland skulle enligt riksmönstret följa samma procenter som i riket.

Det är mycket glädjande att landskapsregeringen beviljat Mariehamns gymnastikförening (MGF) 1,4 miljoner i stöd för en kommande gymnastikhall.

Ålands landskapsregering har skickat förslag till ny vattenlag för landskapet på utlåtanderunda till bland andra kommunerna. En mycket komplex lagstiftning som kommunerna har svårt att sätta sig in i när det gäller detaljerna med mera.

Fler insändare