Kommentarer

Är benägen att hålla med

Är benägen att hålla med Lasse Welroos beträffande pensionärerna. Mats Löfström vände pensionärerna ryggen när han röstade emot medborgarinitiativet som skrivits under av 84.820 medborgare med ett krav för förbättrade villkor för pensionärerna. Som pensionär kan man omöjligen rösta på en sådan kandidat.

Det skulle vara bra att kolla

Det skulle vara bra att kolla källorna i detalj innan man skriver. Och viktigast av allt: Varför polemiserar (s) alltid genom att smutskasta motståndarna? Kom med egna goda förslag! Det är inte svårt att hitta dumheter i allt vad alla partier gjort förr. Det intresserar oss inte. Vi vill veta vad man vill göra efter valet, inte vad som hänt förr! Ber vänligen om mindre skäll i den s.k. valdebatten, och mer positiva förslag - det gäller alla partier, spesiellt på Åland.

Bästa Lasse Welroos (S), det

Bästa Lasse Welroos (S), det stadens infrastrukturnämnds ordförande först och främst har gjort sig känd för – det är den så kallade renoveringen av Ålandsvägen. I det sammanhanget, hur egenmäktig infrastrukturdirektör Kaj Söderlund än må uppfattas vara – inför och under nämndens möten, där är Söderlunds uppgift blott och bart att framstå som föredragande ärenden som avgörs av nämnden – under ledning av just infrastrukturnämndens ordförande, Jessy Eckerman, märk väl! Få, åtminstone mariehamnare, och inte minst i form av skattebetalare, torde vara i behov av någon ytterligare beskrivning av hur stadens infrastruktur i form av gator har underhållits ... ”modifierats” – med Ålandsvägen som något av galjonsfigur. Och med just det som ”curriculum vitae” (cv), i klarspråk arbetsbetyg – ytterligare i ljuset av åländska sossars framfart i största allmänhet på allas vår hemmaplan – vem kan tänka sig Jessy Eckerman med mandat för att handha gemene ålännings intressen i Finlands riksdag?

Ja du Gräsrot, finns det

Ja du Gräsrot, finns det inget positivt för dig. Enbart negativt, Fortfarande pratar du om Ålandsvägen. Rösta nu in Jessica E, en rejäl kandidat, med landets största parti ryggen. Då kommer goda saker att ske för alla Ålänningar. Vad har Mats L. åstadkommit under sin riksdags period, enbart skriverier.

Bästa ”leif”, varför inte

Bästa ”leif”, varför inte åtminstone försöka argumentera för Dina tillsynes smått dogmatiskt brådmogna påståenden? Någon gång nu och då, i alla fall. Och varför i hela friden verkar Du slentrianmässigt vara så ”himmelens ryyysligt” arg ... också nu när finalen i Ditt åländska gästspel kan tänkas vara gott och väl uppnådd? Efter ett ganska så tröttsamt försök att ”läsa mellan raderna” i några av Dina mest kännspaka rådgivningar – då, helt plötsligt, då gjorde sig en tänkbar förklaring påmind – en förklaring som går ut på att Du ”unnar” gemene ålänning både ”nyttan” och ”glädjen” av Eckerman i Finlands riksdag och Gunell i EU- parlamentet, liksom.

Gräsrot, jag är inte arg. Men

Gräsrot, jag är inte arg. Men om du är infödd Ålänning, tona ner dina negativa sidor. Som sagt under dom åren 6 år på Åland försökte jag som inflyttad påverka till Ålands bästa. Nu om någonsin. kan ni få in 2 kvinnor från Åland. Camilla till EU och Jessica till riksdagen, detta är en historisk chans

Var Gräsrot är född – det har

Var Gräsrot är född – det har ingen som helst betydelse i sammanhanget. Men, trots att Du tydligen uppfattar Dina politiska rekommendationer motsvara en ömsint "guffars” – som ett helt meningslöst eko utan slut behöver Du väl ändå inte känna Dig tvungen att personifiera dem ... eller hur?

Sidor

Dagens mycket spridda boende inom staden utgör i sig en negativ påverkan ifråga om klimatkrisen. I huvudsak sker en omfattande andel av stadsutvecklingen i dag på höglänta områden.

Nu har vi på Åland igen fått en dos av sossarnas verklighets flykt. Nina Fellman visar på dålig hörförståelse eller bevis på diktatorsfasoner. Hon gör sånt hon inte borde göra men det hon borde göra lämnar hon helt ogjort.

Helt plötsligt i sommarvärmen dyker Matbanken upp som ett för tidningarna välkommet nyhetsobjekt. Tyvärr. Matbanken är en frivillig organisation som hjälper dem som välfärdssamhället glömt.

Först, den frivilliga brandkåren är en omistlig del av vårt brand- och räddningsväsende. Insatsen och arbetet som görs av hundratals frivilliga går inte att mäta i pengar.

Jens Boeving skriver i ÅT (25.06.2019) en insändare om ”knark”. Retoriken följer en alarmistisk röd tråd som vårt samhälle hittills sett mycket av.

Djurskydd är ett tema som mycket sällan tas upp i valkampanjer. Annat verkar vara viktigare. Vem bryr sig om djurens rättigheter när barn lever i fattigdom och ensamstående förälder inte vet hur de ska få livet att gå ihop?

Tack Kaj Sand för en initierad och intressant insändare om statsbudget i balans. Insändaren vidgar diskussionen och analysen öppnar upp för en mer nyanserad diskussion om betydelsen av lån inom den offentliga ekonomin.

Herrarna Granlund, Andersson och Eklund slår något slags ÅF-rekord i svartmålning i sin insändare om Matbanken.

Svar till Jannik Svenssons insändare i Nya Åland 19.06.2019 och Ålandstidningen 20.06.2019. Först vill vi tacka Jannik för att han lägger vikt vid vården av psykisk ohälsa, ett viktigt ämne.

I tisdagens Åland frågar sig signaturen ”Observer” om Ålands biltäthet och hävdar att siffran 29.000 är en myt och att denna ”troligen” innehåller ”arbetsmaskiner, motorcyklar…”.

Inom 40 år befaras klimatflyktingströmmen vara så omfattande att det åländska befolkningstalet kan växa till 60.000 mänskor då landskapet ska ta emot sin kvotandel.

Vid senaste fullmäktige bordlades planförslaget för Östra hamnen.

Det är ett lustigt sammanträffande i förra måndagens Ålandstidning. Upptill på en sida undrar Kumlinges kommundirektör Christian Dreyer hur åländska politiker vill utveckla skärgården.

Fler insändare