I samband med Ålands budget 2020 hade jag tre motioner med rubriken ”Främjande av hållbar energiomställning”. De handlade om gasbilar.

Den första motionen gällde ett anslag om 750.000 euro för att subventionera en konvertering av bensin- och dieselbilar till gasbilar. Subventionen föreslås till 1.500 euro per konverterad bil – ungefär hälften av kostnaden.

Den andra gällde 200.000 euro för att stödja en investering i gasstation. Den tredje motionen gäller en symbolisk konvertering av ”Åland 1” till gasbil.

Detta för att stödja en snabbare övergång från fossil biltrafik till betydligt miljövänligare. Någon vill kanske använda ordet klimatsmartare.

Under den förra lagtingsperioden fokuserade Ålands regering på att öka antalet elbilar. I Finland försäkte man däremot stödja både elbilar och gasbilar och en konvertering från fossilbilar till gasdrift. Ungefär så som jag motionerat om.

Om vi ser till effekterna på Åland har jag via fordonsmyndigheten fått fram att antalet fossilbilar och paketbilar ökade med drygt 2.000 under de senaste fyra åren. Antalet rena elbilar är i dagens läge 109. Utöver detta tillkommer några hybridbilar.

Som kuriosa kan nämnas att det nu finns 15 gasfordon, trots att det inte finns någon gasstation på Åland. Det har alltså tillkommit i runda slängar 2.000 fossilbilar och 100 elbilar under de senaste fyra åren. Den förda politiken har alltså lett till 2.000 fler fossilbilar.

Om vi skulle konvertera våra fossilbilar så kunde vi ”över en natt” kunna minska koldioxidutsläppen med en tredjedel.

Alla har kanske inte kört en gasbil, så tänkte jag kort förklara hur det fungerar. Jag äger nämligen en gasbil i Portugal sedan några år.

Folk brukar undra om man märker någon skillnad och om det syns. Svaren är nej och nej. Man märker inget och det ”syns” inte. Speciellt min bil är en konverterad bil. Någon har tagit bort reservhjulet och placerat en gastank där. Under tanklocket finns två alternativ; bensin eller gas. Det fungerar på samma sätt. Tar samma tid. Går inte att göra fel.

En gasbil startar alltid på bensin och går automatiskt går över på gas efter en halv minut. Gasen kostar cirka 60 cent per liter.

I praktiken kör man tills gasen tar slut. Motorn slår då automatiskt över på bensindrift och så småningom far man och tankar gas. Alltid full tank. Sen har man en halv tank bensin för att starta bilen med och som reservtank.

En gasbil är alltså egentligen en bifuel-bil eller bensin/CNG enligt vårt register.

När man byter till gas i stället för bensin minskar koldioxidutsläppen med en tredjedel. Andra utsläpp minskar nästan till noll. En ingenjör förklarade för mig att man kan ha en gasspis i köket, men det går inte att ha en bensinspis på grund av utsläppen.

I min vision kommer vi att klara oss flera år med en gasstation på linjen Godby-Mariehamn. Vill man enbart ha biogas är det inget problem. Prisskillnaden är mycket marginell och det går ju utmärkt att ställa det som krav för att erhålla stöd för gasstation. Gasum kan leverera biogas i morgon om så önskas.

Jag hoppas nu att det nya lagtinget kan se fördelarna med detta miljövänliga och delvis klimatsmarta alternativ.

Stephan Toivonen

Åländsk demokrati

Jag vill ställa några frågor angående Eckerö/Birka:

Om 2020 varit ett år som omkullkastat hela vår omvärld så kan 2021 vara året som omkullkastar det sociala arbetet på Åland.

Rainer Juslin, ordförande för lag- och kulturutskottet, skriver i en insändare att ”Lagen föreskriver att skolan ska säkerställa att alla barn, oberoende av ekonomiska och sociala förhållanden eller funktionsnedsättning har tillgång till en inklud

I Ålandstidningen den 3.7 finns en insändare där fil.dr. Alf Ronnby dels analyserar bakgrunden till, dels kritiserar BLM-rörelsen i USA, där han framhåller att klassamhälle och fattigdom lägger grund för de våldsamheter som nu pågår.

Jag är biodlare, miljöaktivist och har valt att bo i skärgården för att det är ett sätt att få leva nära djur och natur. Jag ser med glädje att det på insändarplats nu diskuteras hantering av vägrenar.

Tisdagen den 28 juli demonstrerade sympatisörer till Black lives matter (BLM) i Mariehamn. Men ett stöd för svarta just för att de är svarta är grundläggande feltänkt. Är det verkligen att dessa människor är svarta, som är problemet?

Enligt Deepak Chopra är meningen med livet glädje och att med glädje delta i universums utveckling.

Vi går nu mot augusti och många återgår till sina arbeten efter en välförtjänt semester. Skolledarna står nu i startgroparna i sina tills vidare ganska tomma skolor.

Från och med den 1 augusti öppnar Danmark upp gränsen mot hela Sverige. De danska myndigheterna bedömer att smittspridningen i Sverige minskat tillräckligt under juli för att tillåta resor från alla delar av landet.

Sommaren är här och ljuvliga dagar på sjön kan lätt förändras om vi inte tar ansvar och visar hänsyn. Havet och våra vikar kan tyckas stora och fria. Sanningen visar dock på något helt annat.

Jag vill tacka Albin för hans beundransvärda insändare i Ålandstidningen den 15.7. Håll gränsen stängd länge. Vart är Ålands politiker på väg?

Vilken statsmakt som vidtagit rätt åtgärder för att hindra coronapandemins framfart kommer säkert att analyseras många gånger än.

Polismyndigheten på Åland jobbar fokuserat på de inriktningsmål som tagits fram i samarbete med polisstyrelsen och som slagits fast i samband med budgeten. Dessa fastställs varje år.

Fler insändare