Kommentarer

Kurage från Harry och Centern

Kurage från Harry och Centern men tragiskt att M tiger. Är Tage belagd med munkavle eller delar han Ninas uppfattning? Tage var trots allt en röstmagnet och det förpliktigar. Är Holmberg-Jansson uppdrag att bara vara glad och trevlig? Det brukar väl kallas målvakt. Att L tiger var bara väntat och frågan som måste besvaras innan valet. Kan M och L tänka sig att bilda regering med S efter höstens val? Vi är många som kräver ett svar på den frågan.

Stör nu inte Tage när man

Stör nu inte Tage när man jobbar för fullt med att få igenom borgerlig politik. Nästa stora reform som L föreslagit är trängselavgifter i Mariehamn som regeringspartierna ämnar införa 2020, dvs efter valet om S, L och M vinner valet. Det vill vi inte skall hända va. Centern bör få de borgerliga rösterna.

Det är inte säkert att (C)

Det är inte säkert att (C) vinner valet, då står vi inför kommunsammanslagningar och nya broar och försämrade landskapsandelar med påföljd att kommunalskatterna stiger. Lib vädrar morgonluft när centerns gamla röstmagneter lämnar politiken, och hoppas på att tillsammans med sossar och moderater vinna valet och få fortsätta att regera fyra år till. Minister Fellman gläds åt Nya Ålands "opinionsmätningar", därav hennes skrivklåda. Vi vet vad som väntar ålänningarna om ovanstående scenario uppstår.

Om M inte tydligt tar avstånd

Om M inte tydligt tar avstånd från att reagera med S kan flera av deras mandat ryka. De har inte den starkaste laguppställningen bland de sk röstmagneterna. Tage, Holmberg-Jansson och Valve personifierar samarbetet med S och det bör ligga dem till last. Ehn och Jörgen lär byta plats och röster så de tar ut varandra.

Då det efterlyses

Då det efterlyses ställningstaganden från moderater: I det fall jag får väljarnas förtroende så kommer jag att stöda en mitten/högerregering. Kommer inte att stöda en vänsterpolitik och tänker då särskilt på äganderätten och rätten att själv bestämma över sin egendom. Detta är ett absolut vallöfte. Den som vill följa mig kan följa mig på fb och Instagram. Där varvar jag politiska inlägg med privata. Brukar inte svara eller debattera mot anonyma inlägg så detta får bli ett undantag.

Jörgen Strand, det vi väljare

Jörgen Strand, det vi väljare begär är att moderatledningen går ut och talar om sin ståndpunkt vad gäller att sitta i en regering med sossarna. Tyvärr bestämmer inte du ensam, vilket säkert vore till gagn för moderaterna Vet att många har blivit oerhört besvikna på Tage Silander och hans tystnad. Hitills har moderaterna vänt kappan efter sossarna.Så förhoppningsvis kan man lita på dig .

För Tage är det viktigt att

För Tage är det viktigt att vara populär och omtyckt och sitta på makten till vilket pris som helst. Att man fått igenom mycket borgerlig politik i sitt samarbete med S är skitsnack och man skulle fått igenom minst lika mycket som oppositionsparti. Vissa tror att väljarna är stenkorkade och köper vilket skitsnack som helst och baksäten hit och dit. Dynga är vad det är.

I dagarna inleds årets rådjursjakt på rådjursbockar (handjur). Detta fick mig att tänka på om och i sådana fall hur landskapets förvaltningsplan gällande rådjur ser ut.

I Ålandstidningen den 13 augusti kan man läsa att polisen har problem med nyrekrytering. Man tappar många som går i pension och får helt enkelt inte tag i nya.

Jag har tidigare fört fram nyttan av att använda de digitala verktygen. Dessa nya verktyg skapar nya resurser och utveckla informationen och berättelserna om Åland.

Under rubriken ”Den blöta filtens politik” gick John Holmberg (Lib) i polemik angående mitt förslag om att aktivera lagen om passageraravgift och ta en avgift av alla passagerare som passerar Åland enligt resans längd.

Regeringens beslut att ingå ett mångårigt avtal för färjetrafiken på Föglö, som dessutom binder upp kommande regering att genomföra kortuttsprojektet på västra Föglö, är det grövsta exemplet på politisk maktfullkomlighet utan förankring bland ålän

”Det skådespel som omger höga makthavare fyller funktionen att betona deras ämbete framom deras person. I tider av komplexitet fyller sådana förebilder en viktig funktion.”

Vid ingången av september får Åland sin första kollektivtrafiklag då lagen om ordnande av kollektivtrafiktjänster träder ikraft. Jag är personligen mycket glad över att nya avgörande steg kan tas.

Det finns tydligen för många havsörnar och på många håll har man för många skarvar.

Man borde lära havsörnarna att tycka om skarv.

Vinn, vinn.

”KF”

Så har LR än en gång kört över väljarna, skärgårdsborna, skattebetalarna. Jag menar naturligtvis upphandlingen av en elfärja med tillbehör, till Föglö.

I en replik skrev Ålands Framtid: ”Som vi ser det är den enda hållbara lösning på problemet att Åland övertar momsbeskattningen och därmed även gränshanteringen för densamma.”

Ja, så var det dags för presidentens årliga sensommarbesök på Åland. Tillsammans med en svans av de ledande fruntimren på Åland ser man honom på bild, besökande Pommern samt intagande mat och dryck på Stallhagen.

Vi har i ett antal artiklar, kåserier och insändare i sommar fått veta hur enormt viktig skattegränsen är för Åland, och till följd av den den så kallade taxfreehandeln på de båtar som trafikerar mestadels mellan Finland och Sverige.

Redan när de första schakalerna dök upp i Schweiz för flera år sedan var min uppfattning att de inte kommit dit av sig själv eftersom de inte trivs med att vandra över kalla bergstrakter utan att de hade hämtats av fanatiker som velat ”berika” nat

Fler insändare