År efter år drar Eckerölinjen ifrån Viking Line Åland. På lördag far jag på kryssning med Rosella, med Beatles-tema. Det ser jag fram mycket emot! Men, varför respekterar inte Viking Line det svenska språket längre? Det har jag svårt att förstå.

I all form av samhällsutvecklande arbete bör Ålands landskapsregering (LR) alltid ha demokratiska värderingar som grund för hur man bedriver sin politik.

Det finns nio gasbilar på Åland trots att detta förnekas i energi- och klimatstrategin. Det finns tydligen gasbilsförnekare. Den finska regeringen försöker stöda både elbilar och gasbilar via elladdningsstationer och gasstationer.

Mariehamn Stad (stadsledningen) oroar sig över petitesser och att man inte har tillräckligt med (andras mark ) att bebygga.

Hej Runa Lisa Jansson! Knappast en högoddsare att jag inte håller med dig i de tankar du levererar i din senaste insändare.

Åland Penningautomatförening är en oerhört viktig aktör i det åländska samhället och genererar tiotals miljoner årligen till allmännyttiga ändamål. Pengar, som går till kultur, till idrott och annan allmännyttig verksamhet.

Minister Valve talar om många viktiga saker i sin insändare om äldreomsorgen. Minister Valve frågar sig också var kommande generationer av förtroendevalda ska hitta resurser för det ökande behovet av service till de äldre.

Den allmänna uppfattningen hos många myndigheter är att ”alla gamla vill bo hemma så länge som möjligt”. Det är sant, så länge vi är friska till kropp och själ.

Med anledning av den senaste tidens förstörelse av möjliga isvägar vill jag försöka hjälpa till litet. Förståelsen och kunskapen om skärgårdsbornas isvägar verkar ha försvunnit med åren.

Ålands framtid ser med största oro hur regeringen Sjögren fortsätter driva satsningen på kortrutt på västra Föglö.

Kurre i Jurmo! Jag lovar dig och mig själv dyrt och heligt att även i fortsättningen rösta på Nina Fellman i alla sammanhang där jag får en möjlighet.

Doris Ingman

Vi går här hemma i allsköns ro, och är dom tickande bomberna vi, min man och jag.

När Getafullmäktige den 12 mars klockan 19 höll sitt möte för att behandla Havsviddens förslag till detaljplan och, som ett andra ärende, utbyggnaden av vattenförsörjningen till Snäckö, deltog jag som kommunmedlem och lyssnare till behandlingen.

Fler insändare