Kommentarer

Moderaterna har helt gått upp

Moderaterna har helt gått upp i socialdemokraterna.Kanske är det partiledarens fel .Hon är osynlig och visar ej i handling att moderaterna skall vara ett borgerligt parti.Ett parti som hyser en vänsterextremist måste väl anses radikalt ? Eller hur Holmberg- Jansson.

”Vi kommer inför valet 2019

”Vi kommer inför valet 2019 att presentera vårt valprogram. Vi bildar gärna regering tillsammans med de partier som gör det möjligt att bygga moderat politik. Så om vi kan välja och får gehör för moderat politik kommer vi att välja ett borgerligt samarbete.” Alltså, M kan mycket väl tänka sig att regera ihop med S även efter valet. Tack för svaret. En röst på M är alltså en röst på Igge, Mia och Fellman osv. Tack M då vet vi. Jag tror även Centern tackar.

”Vi kommer inför valet 2019

”Vi kommer inför valet 2019 att presentera vårt valprogram. Vi bildar gärna regering tillsammans med de partier som gör det möjligt att bygga moderat politik. Så om vi kan välja och får gehör för moderat politik kommer vi att välja ett borgerligt samarbete.” Alltså, M kan mycket väl tänka sig att regera ihop med S även efter valet. Tack för svaret. En röst på M är alltså en röst på Igge, Mia och Fellman osv. Tack M då vet vi. Jag tror även Centern tackar.

Hoppsan nu kunde vi inte

Hoppsan nu kunde vi inte välja i höst..... och sätter oss i famnen i 4 år till på S. Men oj vad vi kommer att få igenom moderat politik tillsammans med S....Se bara i Mariehamn vad den moderata politiken flödar smärtfritt i samarbetet med S. Hört liknande ord i Sverige? Där L och C nu kommer att få igenom liberal politik med S... väljarnas dom är hård

Den stora frågan är vem man

Den stora frågan är vem man skall rösta på i Mariehamn då alla partier inhyser Sossar. Det styrande matriarkatet Centerns Erica S, Liberalernas Ingríd J ingår ju alla i det feministiska initiativet som sjunger internationalens lov. Tack och lov finns det några mindre partier kvar.

Frågan om vilka partier som

Frågan om vilka partier som kan tänka sig att regera med S måste ställas till alla partier och tills den besvaras. M har nu sagt att de är mycket tillfreds att sitta i en regering med S och att de inte alls har problem med att förhandla bort borgerliga värderingar och införa socialism bara de får igenom kommunreformen. Ja vad skall man säga förutom tack för informationen. Den är mycket värd inför valet

Tulo, var vid gott mod, för

Tulo, var vid gott mod, för nu torde nog envar som tar avstånd från socialistiska strömningar överhuvudtaget – särskilt sådana i lönndom – ha orsak att se framtiden an med tillförsikt. Här påvisas ju, tack och lov, en klar och tydlig erinran om att MSÅ-partiet som sådant nu tycks ha fått nog av att verka som stödhjul för tillsynes sossars och liberalers gemensamma ideologi. Och vad kan mer än det välkomnas av var och en ålänning som ingenting har till övers för något som egentligen mycket tydligt påminner om fornsovjetisk planekonomi? Tack alla Ni som fick Er ordförande, Annette Holmberg-Jansson, att ta till pennan i detta högaktuella – och för Ålands särart högst nödvändiga – ärende! Och att denna hennes insändare dessutom inte ens gärna torde kunna missförstås, det gör ju inte saken sämre, precis.

Sidor

Dagens mycket spridda boende inom staden utgör i sig en negativ påverkan ifråga om klimatkrisen. I huvudsak sker en omfattande andel av stadsutvecklingen i dag på höglänta områden.

Nu har vi på Åland igen fått en dos av sossarnas verklighets flykt. Nina Fellman visar på dålig hörförståelse eller bevis på diktatorsfasoner. Hon gör sånt hon inte borde göra men det hon borde göra lämnar hon helt ogjort.

Helt plötsligt i sommarvärmen dyker Matbanken upp som ett för tidningarna välkommet nyhetsobjekt. Tyvärr. Matbanken är en frivillig organisation som hjälper dem som välfärdssamhället glömt.

Först, den frivilliga brandkåren är en omistlig del av vårt brand- och räddningsväsende. Insatsen och arbetet som görs av hundratals frivilliga går inte att mäta i pengar.

Jens Boeving skriver i ÅT (25.06.2019) en insändare om ”knark”. Retoriken följer en alarmistisk röd tråd som vårt samhälle hittills sett mycket av.

Djurskydd är ett tema som mycket sällan tas upp i valkampanjer. Annat verkar vara viktigare. Vem bryr sig om djurens rättigheter när barn lever i fattigdom och ensamstående förälder inte vet hur de ska få livet att gå ihop?

Tack Kaj Sand för en initierad och intressant insändare om statsbudget i balans. Insändaren vidgar diskussionen och analysen öppnar upp för en mer nyanserad diskussion om betydelsen av lån inom den offentliga ekonomin.

Herrarna Granlund, Andersson och Eklund slår något slags ÅF-rekord i svartmålning i sin insändare om Matbanken.

Svar till Jannik Svenssons insändare i Nya Åland 19.06.2019 och Ålandstidningen 20.06.2019. Först vill vi tacka Jannik för att han lägger vikt vid vården av psykisk ohälsa, ett viktigt ämne.

I tisdagens Åland frågar sig signaturen ”Observer” om Ålands biltäthet och hävdar att siffran 29.000 är en myt och att denna ”troligen” innehåller ”arbetsmaskiner, motorcyklar…”.

Inom 40 år befaras klimatflyktingströmmen vara så omfattande att det åländska befolkningstalet kan växa till 60.000 mänskor då landskapet ska ta emot sin kvotandel.

Vid senaste fullmäktige bordlades planförslaget för Östra hamnen.

Det är ett lustigt sammanträffande i förra måndagens Ålandstidning. Upptill på en sida undrar Kumlinges kommundirektör Christian Dreyer hur åländska politiker vill utveckla skärgården.

Fler insändare