Kommentarer

Bästa Findus, som låtsas

Bästa Findus, som låtsas känna mig så väl att du vet vilka tidningar jag läser. Det gör du inte, annars skulle du inte gång på gång påstå att jag läser Aftonbladet och hämtar argument därifrån. Det är fullständigt fe, jag läser varken Aftonbladet eller Expressen. Däremot utgår jag ifrån att Findus är en trogen Aftonbladetläsare eftersom hen vet hur de argumenterar. Så för allas bästa, sluta sprid desinformation om vad jag läser!l

Brexit är inget annat en rent

Brexit är inget annat en rent vansinne. Jag anser att brexit egentligen bara handlar om landsbygdens hämnd på London. Folket med en lägre utbildning är i en utsatt situation. De röstade kanske för ett utträde, påhejade av rena lögnhalsar. Lögnhalsarna lovade. Inte bara guld och gröna skogar. De lovade något annat också; En stor lögn om en bättre framtid isolerade på en Ö med största gräns mot Nordsjön. Samtliga vet att Storbritannien är splittrat. Ännu värre blir det för de mindre bemedlade om brexit skulle gå igenom. (brexit is nothing more than a pure madness)

Om jag tidigare har varit sur på Rainer Juslin (Lib) i fråga om sättet vi välkomnar våra ungdomar hem till öarna så är jag i stället glad över hans kloka ord om behovet av en tunnel till Föglö (insändare 21/9).

Förra veckan hölls den så kallade budgetrian inom regeringen. Det här är regeringens interna budgetförhandling, även om vi som riksdagsledamöter också är mycket inkopplade i processen.

Jo, för att jag inte är nöjd med lagstiftningen inom vissa områden. I stället för att gnälla vill jag arbeta för att systemet förändras.

Det var inte oväntat, men lite sorgligt att nyheten om att Ålands radio och tv anställer en ny vd blev ytterligare en orsak att ifrågasätta mina motiv och min moral.

Jag är intresserad av ÅHS-frågor och deltog därför i Tehys valdebatt i torsdags den 19 september. Jag tyckte det var en bra och lärorik kväll med kompetenta debattörer i panelen.

Sluta släta över verkligheten att många familjer har det knapert eller riktigt dåligt ställt genom att tala om barnfattigdom.

Ni som pratar er varma för kommunsammanslagning, landskapsregeringen, sossetanterna, alla som kan uppfatta svenska i text men lider av brister i hörförståelse ska läsa detta.

I dag är bilar och motorcyklar äldre än 30 år och som är veteranbesiktade befriade från årlig besiktning.

Den stora ofreden på 1700-talet tömde hela den åländska skärgården på sin befolkning, som ändå återvände med stark framtidstro och återskapade bebyggelsen.

Inför höstens val har Åländsk demokrati växt 200 procent, mest av alla partier.

Tack Jonny Andersen (Lib) för att du lyfter barnen i problembeteendet våld i nära relationer!

Mitt hjärta har också gång på gång gått sönder när jag mött de barn som varit med på riktigt.

Lagtingets fullmakt till regeringen om 60 miljoner för att förverkliga kortrutt på södra linjen har sedan jag hörde om beslutet förundrat mig.

Det är för dyrt! Vi har inte råd! Hur vet vi att en insats verkligen fungerar? Det är vanliga frågor och invändningar från politiker och tjänstemän när sociala satsningar kommer på tal.

Fler insändare