Kommentarer

Ryktena om Skunk är så många

Ryktena om Skunk är så många och graverande så en riktig undersökning borde göras. För allas skull ! Att ständigt bli ifrågasatt borde ju för Skunk vara otroligt förnedrande om dom gör ett bra jobb. Men förekommer det korruption eller annat olagligt skall det åtgärdas enl lagen.

Ryktena om Skunk är så många

Ryktena om Skunk är så många och graverande så en riktig undersökning borde göras. För allas skull ! Att ständigt bli ifrågasatt borde ju för Skunk vara otroligt förnedrande om dom gör ett bra jobb. Men förekommer det korruption eller annat olagligt skall det åtgärdas enl lagen.

Varje körövning,

Varje körövning, folkdanskväll, film, föreningsmöte räknas som deltagande i studiecirkel och ger stöd. Åtminstone om arrangören är på bidragshugget. Så ta bort statsstödet, vuxna människor bör betala sina fritidsaktiviteter själva. Föreläsningsföreningarna, studiecirklarna och folkhögskolorna har sin grund i det sena 1800-talet när Sverige så väl som Åland var fullt av kunskapstörstande män och kvinnor som gått fyra eller sex år i skolan. I början på 1900-talet tog bara en procent av befolkning studentexamen. År 1960 bara 10 procent. DÅ fanns det goda argument för att ge statliga bidrag så att människor kunde skaffa sig kunskaper som sannolikt resulterade i bättre jobb och definitivt i högre självkänsla. Men idag har Studiecirklarna har förvandlats från viktiga bildningsarenor till hobbyutövande med trevlig samvaro.

Tyvärr, kan man åter se den

Tyvärr, kan man åter se den Ålänska avundsjukan blomma ut igen. allt och alla som bidrar till något gott och jobbar för Ålands bästa. Ständiga påhopp och fråge tecknen hopar sig. När många skribenter sitter och fantiserar vid sina datorer. Gå med i någon förening och se verkligheten hur man jobbar.

Om jag tidigare har varit sur på Rainer Juslin (Lib) i fråga om sättet vi välkomnar våra ungdomar hem till öarna så är jag i stället glad över hans kloka ord om behovet av en tunnel till Föglö (insändare 21/9).

Förra veckan hölls den så kallade budgetrian inom regeringen. Det här är regeringens interna budgetförhandling, även om vi som riksdagsledamöter också är mycket inkopplade i processen.

Jo, för att jag inte är nöjd med lagstiftningen inom vissa områden. I stället för att gnälla vill jag arbeta för att systemet förändras.

Det var inte oväntat, men lite sorgligt att nyheten om att Ålands radio och tv anställer en ny vd blev ytterligare en orsak att ifrågasätta mina motiv och min moral.

Jag är intresserad av ÅHS-frågor och deltog därför i Tehys valdebatt i torsdags den 19 september. Jag tyckte det var en bra och lärorik kväll med kompetenta debattörer i panelen.

Sluta släta över verkligheten att många familjer har det knapert eller riktigt dåligt ställt genom att tala om barnfattigdom.

Ni som pratar er varma för kommunsammanslagning, landskapsregeringen, sossetanterna, alla som kan uppfatta svenska i text men lider av brister i hörförståelse ska läsa detta.

I dag är bilar och motorcyklar äldre än 30 år och som är veteranbesiktade befriade från årlig besiktning.

Den stora ofreden på 1700-talet tömde hela den åländska skärgården på sin befolkning, som ändå återvände med stark framtidstro och återskapade bebyggelsen.

Inför höstens val har Åländsk demokrati växt 200 procent, mest av alla partier.

Tack Jonny Andersen (Lib) för att du lyfter barnen i problembeteendet våld i nära relationer!

Mitt hjärta har också gång på gång gått sönder när jag mött de barn som varit med på riktigt.

Lagtingets fullmakt till regeringen om 60 miljoner för att förverkliga kortrutt på södra linjen har sedan jag hörde om beslutet förundrat mig.

Det är för dyrt! Vi har inte råd! Hur vet vi att en insats verkligen fungerar? Det är vanliga frågor och invändningar från politiker och tjänstemän när sociala satsningar kommer på tal.

Fler insändare