Kommentarer

Bästa Elof West, innan Du

Bästa Elof West, innan Du ytterligare breder ut Din sakkunskap angående den åländska ”taxfree-trafiken” – med familjen i bilen, unna Dig en liten gotlandstripp. Betydligt ”billigare” än den sjöresan är att låta sig hemfalla till en masshysteri, proffsigt iordningställde med hjälp av ett skolbarn vid namn Greta Thunberg. Gräsrot förnekar ingalunda dagens miljöproblem! Men det oaktat – resultatet av Greta Thunberg-syndromet – det har en uppenbar likhet med resultatet av den förvisso fruktansvärda bilden på en liten livlös flyktingpojke från Syrien uppspolad på en Turkiets strand, Alan Kurdi. Bilden av honom publicerades den 2 september 2015, runtom i hela världen också den. En liktydig världsbild, dock tjänande ett helt annat syfte – det är bilden av en segerflagga, som reses av amerikansk militär under andra världskriget på den så kallade "Höga flaggpunkten" (Suribachiberget) – efter erövrandet av den japanska ön Iwo Jima. Också den bilden har ifrågasatts – just den grundligt! Men oavsett ändamål, dessbättre finns ingenting som hindrar att man åtminstone försöker bilda sig en egen uppfattning om verkligheten.

Klädindustrin är den verkliga

Klädindustrin är den verkliga boven vad gäller miljöpåverkan ! Inte tax -free.Och var finns då dessa " bovar " ? Jo, i u-länderna ! Men det kanske inte är så populärt att angripa en av u- ländernas inkomstkällor ? Eller hur alla miljönissar ?

Både tidningar och radio anser att mitt övertramp var så hemskt att det bör basuneras ut till hela Åland. Givetvis anser man att Ålands framtid gjorde rätt när de ”petade” mig från listan.

Ofattbart dåligt omdöme och svag politisk känsla att trumfa igenom beslut om hybridfärjan.

Från och med år 2018 har jag haft starkt fokus på äldreomsorgen i Mariehamn.

Ålands statistik- och utredningsbyrå publicerade nyligen sin återkommande rapport Befolkningsrörelsen till och från Åland 2018-2019.

Jag ställde följande frågor via mail till tidningarna och radion, men fick då inget svar:

”1. I vilket skede avser ni att informera allmänheten om vem, som har blivit polisanmäld, och samtidigt självklart låta personen komma till tals?

Stadens äldreomsorg har stor personalbrist. Just nu behöver man 25 närvårdare till Odalgården, Trobergshemmet och hemtjänsten. Det är ganska lätt att förstå att 50 färre händer ”på golvet” får konsekvenser.

Ålands framtid står fast vid sin grundläggande vision om självständighet för Åland på sikt. Vägen dit bör gå via ökat självbestämmande genom att Åland tar över behörighetsområden i den takt ålänningarna önskar.

Jag är uppvuxen i DDR, i ett samhälle där man levde i oron och rädslan att bli fördömd av en vän, vännina, arbetskamrat, grannen eller till och med sambon eller sin äktenskapspartner. Med stora konsekvenser som följd.

Hur smal ska åsiktkorridoren bli innan väggarna som omsluter korridoren spricker?

Ingen har väl missat samhällsdebatten om äldreomsorgen och demensvården som pågått senaste mandatperiod? Vi i liberalerna kan vi konstatera att vi är eniga om att det är en av de viktigaste frågorna vi har att jobba med.

Åland behöver en politik som tar omställningen till ett hållbart samhälle på allvar. Hållbarhet är inte ett modeord, inte en ”miljöfråga” – det är politik för framtiden.

Nej Stephan Toivonen, precis som när det gäller människor rangordnar jag inte företag.

Jag kontaktade Ålands framtid under våren när jag gick i nian. Orsaken var att jag var intresserad av att skapa ett ungdomsförbund eller grupp för dem.

Fler insändare