Kommentarer

Vet Du vad, Anton Nilsson är

Vet Du vad, Anton Nilsson är förvisso vältalig som få. Han förklarar mycket tydligt vad han åsyftar ... för en ideolog i innanläsningens mysterier något så när insatt, vill säga. Och han ... ja, han har dessutom vett att inte låta truten glappa som en ekomaskin angående i egentlig mening ingenting.

Gräsrot. Prat är ett,

Gräsrot. Prat är ett, verkligheten är en annan.. Det borde du veta redan. Ord är ingen handling. För att Anton skulle bli vald till EU behövs minst 4 gånger Ålands storlek. Det är sanningen. På fastlandet vet ingen vem han är. Och då räcker inget av dom Ålänska rösterna Under mina 6 år på Åland har man inte hört ett ord om någon Anton Nilsson.

Citat: ”Prat är ett,

Citat: ”Prat är ett, verkligheten är en annan.” ... Men snälla vän, det är ju just det som till och med Dina åsiktsfränder efter bästa förmåga, och rätt länge, har försökt underrätta Dig om – här i Din ideologiska bundsförvants, högvälborne herr Mikael ”Igge” Holmbergs, omisskännligt kvalitetsgranskade åsiktsspalt! Själva tillrättavisningen dock med all önskvärd tydlighet utan att lyckas. Och eftersom orsaken till detta högst beklagliga misslyckande befaras bero på att Du – med Din uppenbart ömsinta frälsningsagenda vad gäller gemene ålännings ideologiska välbefinnande i SDP-tappning, liksom – i och med denna generositeten synes Du befinna Dig i en verklighet som rimmar med en gosse som gör anspråk på att få sig fotbollen tillsparkad – därför att den är just ”min”. Och eftersom en politiskt betingad argumenteringskonst i stil med skolbarns repeterartade ”joddugosse” och ”näddugosse” i kamp om bollen under rasternas fotbollsmatcher – i vuxen ålder ter sig nog allt den konsten som varande tämligen meningslös, så ... ja, Halleluja och amen. Förövrigt, tids nog får vi alla reda på vilken lön vi fick för mödan, då inför EU-valet.

Med edra konstiga bravader är

Med edra konstiga bravader är risken stor att Åland blir helt utan den åtrådda EU platsen. Och liberalerna uppmanar folk att rösta in en svenskspråkig. Månne dom anser att Camilla är finskspråkig?. Nel Ålänningar samla era krafter och rösta in 85 Camilla. Du citatera mig. Vet du ens vad ordet betydde. Vad jag menade var Anton kan prata, men att göra det han pratar om, är något helt annat. Dessutom med ett svagt SFP kommer han ingen väg i EU. Jag skall säga dig efter valet, det svaret är ganska enkelt. Så din lön för mödan, lär nog bli liten.

Både tidningar och radio anser att mitt övertramp var så hemskt att det bör basuneras ut till hela Åland. Givetvis anser man att Ålands framtid gjorde rätt när de ”petade” mig från listan.

Ofattbart dåligt omdöme och svag politisk känsla att trumfa igenom beslut om hybridfärjan.

Från och med år 2018 har jag haft starkt fokus på äldreomsorgen i Mariehamn.

Ålands statistik- och utredningsbyrå publicerade nyligen sin återkommande rapport Befolkningsrörelsen till och från Åland 2018-2019.

Jag ställde följande frågor via mail till tidningarna och radion, men fick då inget svar:

”1. I vilket skede avser ni att informera allmänheten om vem, som har blivit polisanmäld, och samtidigt självklart låta personen komma till tals?

Stadens äldreomsorg har stor personalbrist. Just nu behöver man 25 närvårdare till Odalgården, Trobergshemmet och hemtjänsten. Det är ganska lätt att förstå att 50 färre händer ”på golvet” får konsekvenser.

Ålands framtid står fast vid sin grundläggande vision om självständighet för Åland på sikt. Vägen dit bör gå via ökat självbestämmande genom att Åland tar över behörighetsområden i den takt ålänningarna önskar.

Jag är uppvuxen i DDR, i ett samhälle där man levde i oron och rädslan att bli fördömd av en vän, vännina, arbetskamrat, grannen eller till och med sambon eller sin äktenskapspartner. Med stora konsekvenser som följd.

Hur smal ska åsiktkorridoren bli innan väggarna som omsluter korridoren spricker?

Ingen har väl missat samhällsdebatten om äldreomsorgen och demensvården som pågått senaste mandatperiod? Vi i liberalerna kan vi konstatera att vi är eniga om att det är en av de viktigaste frågorna vi har att jobba med.

Åland behöver en politik som tar omställningen till ett hållbart samhälle på allvar. Hållbarhet är inte ett modeord, inte en ”miljöfråga” – det är politik för framtiden.

Nej Stephan Toivonen, precis som när det gäller människor rangordnar jag inte företag.

Jag kontaktade Ålands framtid under våren när jag gick i nian. Orsaken var att jag var intresserad av att skapa ett ungdomsförbund eller grupp för dem.

Fler insändare