Kommentarer

Vad sa jag i min insändare

Vad sa jag i min insändare härom dagen. Nu är åter SFP ordförande ut och friar till Ålänningar när det är åter ett val. Där emellan är det tyst från deras sida. Nej. Ålänningar visa nu att ni är intresserade av hennes inviter. Hon vet ju redan att Anton inte har någon chans mot Helsingforsarna och Nylänningar. Ställ upp för 85 Camilla Gunell. ett säkert kort som ni gott kan lita på.

En mer trofast bundsförvant

En mer trofast bundsförvant än den Camilla Gunell har i Dig, Leif Holmblad – en sådan utopi ... ja, den är nog knappast tänkbar, den. Den stora frågan är emellertid om någon av Er har klart för sig vad ett helhjärtat stöd från just en tillsynes fullfjädrad SDP-gardist i Österbotten kan tänkas ha för inverkan på hennes slutgiltigt ålänska röstetal? Och just i det avseendet, Leif Holmblad – tusen tack för Dina både mångfaldiga och ömsinta poängteringar av gemene ålännings trängande behov av den socialistiska välsignelsen, liksom! Förövrigt, vad gäller åländsk uppskattning av Anna-Maja Henrikssons erbjudanden – därvidlag behövs nog ingen påminnelse alls, nej.

Gräsrot, vad jag vill med med

Gräsrot, vad jag vill med med mitt stöd till Camilla är att ni Ålänningar skall förstå att Camilla kan göra mycket gått för Åland i EU inte Anton. För att Anton skall komma till EU behöver han minst 29,000 röster. Dessutom inom SFP . Men Camilla med stöd av SDP har stor chans. Varför skall Åland missa den chansen. Ni har ju ropat länge om en egen parlamentariker i EU. NU rösta på Camilla

Hördu, Leif Holmblad, du kan

Hördu, Leif Holmblad, du kan nu sluta tjafsa om vem ålänningarna skall rösta på, eller ej. Rösta på den kandidat du vill, men låt oss Ålänningar i demokratisk ordning rösta på den kandidat vi anser vara bäst på att föra fram åländska frågor i Eu. Den demokratiska rätten kan du inte ta ifrån oss, men på socialdemokratiskt vis tror du att med lock och pock, varierat med hugg och slag, så kan vi "tvingas" till att göra som du önskar. Du har fel. Rösträtten är helig, och den kan inte ens du ta ifrån oss. Det finns förnuftiga socialdemokrater, men du och Camilla tillhör tyvärr inte dem. I så fall borde du förstått att du gör sossarna och Camilla en stor otjänst med ditt tjafsande om vem vi skall rösta på. Ibland är det bättre att vara tyst och låta folk tro att man är dum, i stället för att öppna mun och bevisa att de har rätt.....

Krikonkvist. Läs dagens ÅT så

Krikonkvist. Läs dagens ÅT så ser du en halv sida med otaliga namn på Anton,var är då röst hemligheten i fråga. Dessutom skall du inte smutskasta mig =personligt påhopp., du känner inte mig. Och Camilla är en utmärkt politiker om Ålänningarna borde sätta värde på. Hon om någon jobbar för Ålands bästa.

Bästa trätobroder – Du

Bästa trätobroder – Du behöver definitivt inte ytterligare belysa Din smått svindlande socialistiska dröm om att få vårt Åland ”modifierat” till något av ett nästan Ditt SDP:s högsäte. Du torde för länge sedan ytterligt väl ha ”lyckats” övertyga gemene ålänning om vad som bör göras för att snöpa det försöket! Och detta oavsett hur ihärdigt Du än påstår att, citat: ”Camilla kan göra mycket gått för Åland” ... i bl.a. EU, liksom. ”Mycket gått”, förresten – pläderar Du månne rent av för ”Camilla 85” också vad gäller ett förgånget EU-val, kanske?

Gräsrot. För Ålands bästa

Gräsrot. För Ålands bästa skriv 85 på valdagen. En röst på Anton är i princip bortkastad. Det borde du och andra klagare inse. SFP i Österbotten och övriga Finland sköter nog om detta. Att dom invalda kommer från fastlandet.

Ett tillägg, Min gamla

Ett tillägg, Min gamla bekanting Nestor fick en förfrågan av en Rune som ställde upp till riksdagen. Då svara Nestor, då måste jag ta till bibeln. Du skola se den platsen men aldrig bestiga den, Så Gräsrot blir också för Anton

Sidor

Både tidningar och radio anser att mitt övertramp var så hemskt att det bör basuneras ut till hela Åland. Givetvis anser man att Ålands framtid gjorde rätt när de ”petade” mig från listan.

Ofattbart dåligt omdöme och svag politisk känsla att trumfa igenom beslut om hybridfärjan.

Från och med år 2018 har jag haft starkt fokus på äldreomsorgen i Mariehamn.

Ålands statistik- och utredningsbyrå publicerade nyligen sin återkommande rapport Befolkningsrörelsen till och från Åland 2018-2019.

Jag ställde följande frågor via mail till tidningarna och radion, men fick då inget svar:

”1. I vilket skede avser ni att informera allmänheten om vem, som har blivit polisanmäld, och samtidigt självklart låta personen komma till tals?

Stadens äldreomsorg har stor personalbrist. Just nu behöver man 25 närvårdare till Odalgården, Trobergshemmet och hemtjänsten. Det är ganska lätt att förstå att 50 färre händer ”på golvet” får konsekvenser.

Ålands framtid står fast vid sin grundläggande vision om självständighet för Åland på sikt. Vägen dit bör gå via ökat självbestämmande genom att Åland tar över behörighetsområden i den takt ålänningarna önskar.

Jag är uppvuxen i DDR, i ett samhälle där man levde i oron och rädslan att bli fördömd av en vän, vännina, arbetskamrat, grannen eller till och med sambon eller sin äktenskapspartner. Med stora konsekvenser som följd.

Hur smal ska åsiktkorridoren bli innan väggarna som omsluter korridoren spricker?

Ingen har väl missat samhällsdebatten om äldreomsorgen och demensvården som pågått senaste mandatperiod? Vi i liberalerna kan vi konstatera att vi är eniga om att det är en av de viktigaste frågorna vi har att jobba med.

Åland behöver en politik som tar omställningen till ett hållbart samhälle på allvar. Hållbarhet är inte ett modeord, inte en ”miljöfråga” – det är politik för framtiden.

Nej Stephan Toivonen, precis som när det gäller människor rangordnar jag inte företag.

Jag kontaktade Ålands framtid under våren när jag gick i nian. Orsaken var att jag var intresserad av att skapa ett ungdomsförbund eller grupp för dem.

Fler insändare