För ett år sedan började Ålands synskadades förening planera för att hålla sex tillfällen med utbildning och information för synskadade, anhöriga och andra intresserade. I oktober hölls det första tillfället med över 30 deltagare och i januari hölls de två sista också de med väldigt många intresserade.

Den 17 mars 2010 öppnade klubbhuset Pelaren sina dörrar för första gången. Meningen var att det skulle firas med en jubileumsfest den 17 mars i år men den skjuts fram på grund av rådande omständigheter.

Ulf ”Uffe” Åkerblom var aldrig någon stor vän av skolan som ung. Men hans filosofi ”allt går om man vill och allt man är intresserad av blir man bra på” har han haft nytta av genom livet, även i skolan.

Varje tisdagskväll ordnar Jomala församling en tisdagsklubb för barn som går i årskurs ett till fyra. Barnen samlas i församlingshemmet Olofsgården för att tillsammans med ledarna leka, pyssla baka och ha roligt tillsammans.

Minnesmottagningen vid Ålands hälso- och sjukvård har funnits sedan början av 2000-talet. I dag kommer man till mottagningen genom att man får en remiss från främst hälsocentralläkare.

Söndagsgudstjänster och andakter i församlingarna strömmas nu via Facebook eller via församlingarnas hemsidor. Detta eftersom församlingsmedlemmarna inte kan komma till kyrkorna och delta i gudstjänsten.

Anna Alm skulle aldrig bli bonde eftersom hon som liten tillbringade mycket tid på farmors gård i Tjudö, Finström.
Men man ska aldrig säga aldrig. I dag bor hon på gården och driver tillsammans med maken Jan bland annat äppelodling och gårdsturism.

För att få se idolen Elvis hem och grav har Julianne Holmström besökt Memphis två gånger. Men hon känner sig inte speciellt berest trots att hon även besökt Jerusalem och vandrat längs Via Dolorosa.

Vid Oasen i Jomala finns två demensavdelningar, Solsidan och Mattas. Dessutom finns en dagverksamhet för de med minnessjukdom. Platserna vid Oasen är till för tretton landskommuner men önskan är att ett demenscenter ska förverkligas inom en snar framtid.

Gemensamt ansvarsinsamlingen firar 70 år i år.
Kyrkans storinsamling ”Folkrörelsen för kärleken till nästan” har verkat sedan 1950.

Att jobba med siffror är Nina Bergströms grej. Hon har för det mesta jobbat med löneräkning men även med församlingsekonomi. På fritiden är det skogspromenader med hunden Nic som lockar mest.

Att jobba med hundar, både andras och egna, är en stor passion för Maria Söderlund. Hon jobbar därför deltid på fritidshemmet Humlan i Jomala för att få tid även för att ordna olika hundkurser hemma.

När en anhörig drabbas av sjukdom och kanske speciellt en minnessjukdom uppstår ofta rädsla, sorg och oro. Kristina Lencks man har diagnosticerats med en minnessjukdom och hon har upplevt sorgen och oron. Men i dag kan hon känna trygghet.

Viola Karlsson var bara 30 år då hon blev änka. Hennes man och hans bror var och ute fiskade lax då en hård storm blåste upp och tog dem med sig i havet. Det var i samma storm som Anni Blomqvist miste sin man och son.

– Vi ringde och tröstade varandra så gott det gick, säger Viola.