För några år sedan bytte syföreningen i Finström namn till ”Kafé kom mé” eftersom man ville locka med flera.
– Alla kanske inte kan eller vill handarbeta men känner att det skulle vara roligt att komma ut en dag i veckan och träffa andra. Därför ändrade vi namnet. Men visst, de flesta har ändå handarbetet med sig fast det inte är något måste, säger diakon Maria Sjölund.

Förra sommaren hade marthorna i Mariehamn onsdagsfika i Marthastugans trädgård för första säsongen. Uppslutningen var mycket bra och de hoppas nu på att upprepa succén i år.
– I fjol var det otroligt många ålänningar som hittade hit, vilket är roligt, säger Helena Häggblom-Jacobsson.

S:t Andreas kyrka i Lumparland är den tredje kyrkan på ungefär samma plats. Det fanns bland annat ett kapell vid vattnet som brändes ner av ryska soldater under Stora ofreden.

Prosteriets barnläger på Lemböte lägergård lockar barn från hela Åland. Under några junidagar får barnen leka, pyssla, dansa, sjunga, bada och umgås.
– Det är faktiskt jätteroligt att vara här, säger Ville Manselin.

Förr var det löpning flera gånger per dag som gällde för Kaj Backas. I dag motionerar han kanske lika ofta men inte lika långa sträckor.
– I dag springer jag inte utan promenerar tillsammans med hunden Tyson, säger han.

I Saltviks kyrka arbetar ett antal ungdomar som kyrkvärdar under sommaren. Först ut bland dem är Aron Vik. Han har läst på om kyrkan och berättar gärna om de olika målningarna och annat som man kan se i kyrkan.

Ett stort intresse för teknik gjorde att Jerker Örjans utbildade sig till ingenjör men som nybliven pappa valde han att var hemma med barnen. I samband med att storbåten Kajsa byggdes började han forska om båtbyggartraditionerna och sedan har det bara fortsatt.

På dansbanan vid Jan Karlsgården, i solskenet bland lummiga träd, har ett antal folkdansare samlats för att finslipa stegen till de kommande festligheterna.

Folkmusik, familjen och friluftsliv är bara några av Tora Woivalins intressen. Hon gillar att variera sig och prova på saker. Att fylla 50 år känns bra och hon ser fram emot nya utmaningar med tillförsikt.

Efter en massiv hjärnblödning just före jul i fjol är Mikael Erickson tacksam för att han är i livet. Det var hans andra hjärnblödning inom loppet av två år och i dag kan han erkänna att han inte lyssnade på varningssignalerna.

Under en månads tid har Rädda barnen på Ålands Öppna förskola haft öppet två gånger i veckan för nyinflyttade. De har haft möjlighet att komma och umgås tillsammans med sina barn samtidigt som de fått information om vad man kan göra tillsammans på Åland på egen hand.

För 50 år sedan startade Folkhälsan i Finström upp dagisverksamheten i Godby som då bestod av två avdelningar. Då tog man även emot barn från Saltvik och Sund. I dag är det med 77 barn fullt på daghemmet i Godby. I kommunen finns ytterligare två daghem.

Lennart Alexandersson har totalt jobbat i 45 år och fem månader varav 38 år och en månad huvudsakligen i Bergsskyddet i Mariehamn.
– Det känns lite underligt att lämna ”grottan” och det skrivbord jag har haft i alla år, säger han och skrattar.

Vid utegymmet vid WHA i Mariehamn har medlemmar från Reumaföreningen samlats för att tillsammans med Gun-Lis Andersson gå igenom de olika maskinerna. De ska sedan fortsätta att träffas under sommaren och gymma tillsammans.
– Det är bra om man kan gå tillsammans. Då kan man hjälpa varandra om det behövs, säger Gun-Lis.