För några år sedan bytte syföreningen i Finström namn till ”Kafé kom mé” eftersom man ville locka med flera.
– Alla kanske inte kan eller vill handarbeta men känner att det skulle vara roligt att komma ut en dag i veckan och träffa andra. Därför ändrade vi namnet. Men visst, de flesta har ändå handarbetet med sig fast det inte är något måste, säger diakon Maria Sjölund.

Kopplingen till Åland har Björn Wahlström från sin mammas sida. Då han var barn tillbringade familjen ofta somrarna i Lemland där hans moster bodde. Då han senare i livet, genom sin kusin, fick möjlighet att bygga en stuga på en holme i Brändö funderade han inte länge innan han tackade ja.

Att jobba med ungdomar på fritiden var något Mia Hanström sysslade med redan då hon själv var ungdom. Men att sedan verkligen jobba med det var ingen självklarhet.
– Jag fick genom ett arbetsmarknadsprojekt möjlighet att få praktik för att gå en fritidsledarutbildning och på den vägen började jag sedan jobba med ungdomar, säger hon.

Norra Ålands pensionärer har startat en grupp där den som vill kan komma med och spela kort på kvällstid i Godby.
– Det finns de som inte är intresserade av att dansa, spela boule eller sjunga så vi som gillar att spela kort kom på att starta en grupp, säger Gunnel Laaksonen.

För 30 år sedan såg Katarina Gäddnäs prästerna Sirkka Liisa Enqvist och Juanita Fagerholm-Urch prästvigas i Borgå. Sedan dess har hon vetat att hon en dag ska göra samma sak.
– Det känns väldigt speciellt, och jag tvivlar inte alls på att det är rätt beslut.