Inför julhelgen har Matbanken en stor insamling där man tar emot varor för att sedan kunna dela ut till behövande. Allt från hygienartiklar till pasta och godis tas emot med tacksamhet.
– Den som vill kan också lämna varor direkt till Matbanken, säger ordförande Margareta Flink.

Den årliga missionsauktionen i Geta bjöd även i år på många trevligheter. Getas projektkör uppträdde med sånger och mäklaren Rainer Kronstam lockade fram bra bud på de varor som auktionerades ut.

Familjen, hunden Bosse och stuglivet är Maj-Lens och Christer Björkmans gemensamma intresse. Sedan har de många olika intressen som de pysslar med. De har inte några stora planer för framtiden.
– Nej, det enda vi vet med säkerhet att den 24 december är det julafton, säger Maj-Len glatt.

Som liten tillbringade Per Sidbäck somrarna på Åland med bad och fiske. Intresset för fiske och natur väcktes och han utbildade sig senare inom naturturism i norra Sverige.
– I dag jobbar jag med turism på heltid och trivs väldigt bra med det, säger han.

I slutet av november startades en grupp i Mariehamns församling där man samtalar om döden. Gruppen kom till på förfrågan av allmänheten.
– I gruppen pratar vi om allt möjligt runt döden. Det är få grupper där man skrattar så mycket som i denna. Men visst finns det emellanåt också blanka ögon och tårar, säger församlingspastor Katarina Gäddnäs.

Mariehamns pensionärsförening höll adventsfest för sina medlemmar på Röda korsgården och värdpar var Kaj-Gustav och Karin Sandholm. Runt 70 personer samlades för att fira in första advent.

För Jukka Nurmi fanns inte många andra alternativ än att gå till sjöss då han gått ut skolan. Nästan alla hans syskon hade tagit den banan. Men under några år i mitten av 1980-talet sadlade Jukka tillfälligt om och började studera vid Ålands hotell- och restaurangskola.

Inför julen ordnar 4H på Åland en hel del kurser för barn. Bland annat dörrkransbindningskurs, godisbakning och annat som hör julen till. Nio deltagare kom till skullan på 4H-gården för att binda dörrkransar lagom till lillajul.

Ålands lucia 2019 är Alice Andersson Stenberg från Mariehamn. Hon ser fram emot att få lussa för människor i alla åldrar tillsammans med de andra i luciagruppen.

– Jag vill ge en upplevelse av värme, ljus och kärlek. Alla ska känna att de är värdefulla, säger hon.

Mycket av Leonard Lindbergs tid går åt till innebandy och fotboll. Han har varit barn- och ungdomsdomare inom innebandyn i 15 år och de senaste fyra-fem åren har han även dömt herrar och damer.

Fem boende vid Köpmansgatans gruppboende fick i november en inbjudan att komma till Avesta i Sverige för att se tidigare IFK Mariehamns ishockeyspelare Niclas Hero spela med sitt lag.
– Det var en rolig resa. Avesta vann med 12-2, säger Anton Söderlund.

På Åland och även i Sverige har rallylydnad med hund blivit allt mer populärt under de senaste åren. I Ålands brukshundsklubbs rallylydnadssektion uppskattar man att runt 25 personer håller på med rallylydnad på olika nivåer. Eftersom även Agility.ax ordnar kurser i rallylydnad kan antalet vara det dubbla.

Årets lillajulmarkand på Röda korsgården går av stapeln den 28 november. Mariehamns Röda kors damkommitté, vänklubb och vävstuga säljer allt från julprydnader och bakverk till mattor.
– Vi har en hel del nya saker i år till försäljning, säger damkommitténs ordförande Anja Andersson.

Luciagruppen under ledning av Catherine Frisk-Grönberg steg upp på scenen i Stadshuset i Mariehamn för sin först konsert med höstprogrammet. Sångerna som gruppen framför har tjejerna valt ut tillsammans med musikansvariga Catherine Frisk-Grönberg.